ΤΟΠΙΚΑ

Σπουδές κατ’ οίκον για επιτυχόντες από τη Μαγνησία

σπουδές-κατ-οίκον-για-επιτυχόντες-απ-359520

Με 280 επιτυχόντες από το Βόλο ενισχύεται το Π.Θ. – Συνολικά 455 θα σπουδάσουν σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της Θεσσαλίας

Τον κανόνα των τελευταίων ετών που υπαγορεύει σπουδές κατ’ οίκον τήρησαν και φέτος 280 επιτυχόντες από τη Μαγνησία που θα κάνουν τις σπουδές τους εντός… τειχών. Επέλεξαν τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα οποία και εισάγονται για να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προφανώς συνδυάζοντας τα «θέλω» τους αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το Θεσσαλικό ΑΕΙ, δεν ενισχύεται μόνο με ντόπιους φοιτητές, αλλά επιτυχόντες με υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις.

Η δημοσιονομική κρίση κατακρημνίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που δεν αντέχουν στη διατήρηση ενός δεύτερου «νοικοκυριού», όπως άλλωστε συνεπάγεται η συντήρηση ενός φοιτητή από την οικογένειά του σε άλλη πόλη.

Κι αυτό φαίνεται να έχουν αντιληφθεί αρκετοί επιτυχόντες που επέλεξαν σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που τους ενδιέφεραν, με στόχο να κάνουν μεν τις σπουδές τους, αλλά να μην επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, εξελίχθηκε σε σταυρόλεξο, καθώς δεν περιορίστηκε αποκλειστικά στα όνειρα των υποψήφιων φοιτητών.

Συζητήσεις επί συζητήσεων φαίνεται να έγιναν μεταξύ υποψηφίων και των γονιών τους, που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να «κόψουν τα φτερά» των παιδιών τους και να τους στερήσουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για την απόκτηση του πολυπόθητου πτυχίου, από την άλλη όμως, έβαζαν κάτω τα νούμερα και έβλεπαν ότι δεν αντέχουν οικονομικά να συντηρήσουν ένα δεύτερο σπίτι σε άλλη πόλη.

Ετσι επιλέχθηκε η μέση οδός. Οι φοιτητές δήλωσαν μεν τη σχολή που επιθυμούσαν, επιλέγοντας όμως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που τους εξασφαλίζει σπουδές κατ’ οίκον…

Χρειάστηκε βεβαίως να απαρνηθούν το όνειρο της φοιτητικής ζωής.

Οι 280 επιτυχόντες που εισάγονται στις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δε θα βιώσουν το γλυκό μαρτύριο της αναζήτησης φοιτητικής στέγης, ούτε θα ζήσουν την ανέμελη ζωή του φοιτητή.

Επιπλέον 175 επιτυχόντες εισήχθησαν σε τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Και σε αυτούς δίνεται η δυνατότητα να παραμείνουν στο σπίτι τους και να πηγαινοέρχονται για τα μαθήματά τους στις γειτονικές πόλεις όπως η Λάρισα.

Κίνηση στο Π.Θ.

Χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπήρχε μεγάλη κίνηση από επιτυχόντες και τους γονείς τους που έσπευσαν στις γραμματείες των τμημάτων να αναζητήσουν πληροφορίες και να περιεργαστούν τους χώρους όπου θα περάσουν τα υπόλοιπα τουλάχιστον 4 χρόνια της ζωής τους μέχρι να φθάσουν στην απόκτηση του πτυχίου.

«Καλωσορίζουμε τους νέους φοιτητές. Εκαναν μία καλή επιλογή. Παρόλο που το Π.Θ. είναι νέο έχει κάνει άλματα επιστημονικά και παρέχει καλές σπουδές στους φοιτητές», ανέφερε ο Πρύτανης του Π.Θ., Γιώργος Πετράκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου