ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν wifi σε Βόλο και Ν. Ιωνία

δωρεάν-wifi-σε-βόλο-και-ν-ιωνία-361277

Θα εξυπηρετήσει κατοίκους που θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά και τουρίστες της περιοχής

Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω wifi αναμένεται να εξασφαλίσει το επόμενο διάστημα για κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, ο Δήμος Βόλου. Μέσω της υπηρεσίας αφενός οι οικονομικά αδύναμοι κάτοικοι που δεν έχουν ιδιωτικές συνδέσεις στο διαδίκτυο, θα μπορούν να σερφάρουν μέσω του δωρεάν ασύρματου δικτύου και αφετέρου, οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ σε κεντρικά σημεία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προχθές, στην υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον αντιδήμαρχο Αρη Σαββάκη για να επιλεγούν τα hot spots μέσα στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία, όπου θα εγκατασταθούν οι κεραίες που θα διασφαλίζουν τη δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο. Θα ακολουθήσει νέα τεχνική συνάντηση για τα σημεία και στη συνέχεια θα κατατεθεί προσφορά.

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν τίθεται θέμα ακτινοβολίας με τις συγκεκριμένες κεραίες, που θα είναι ισχύος μόλις 4 watt», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαββάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα επιλεγούν συγκεκριμένα σημεία που να καλύπτουν μεγάλο μέρος του κέντρου του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, ενώ στόχος είναι η κάλυψη και του λιμανιού της πόλης με δωρεάν ασύρματο δίκτυο. «Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση και με τη διοίκηση του λιμανιού», σχολίασε ο αντιδήμαρχος.

Μετά την επιλογή των σημείων όπου θα εγκατασταθούν οι κεραίες για να καλύπτουν μεγάλη περιοχή με αξιόπιστες ταχύτητες, θα γίνει η επιλογή της εταιρείας με την οποία θα συνεργαστεί ο Δήμος Βόλου για την ανάπτυξη του δωρεάν ασύρματου δικτύου. Το κόστος της επένδυσης εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει τις 15.000 – 20.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τρικάλων.

Στη συνέχεια θα εγκατασταθούν οι κεραίες και θα δημιουργηθεί κωδικός πρόσβασης που θα ανακοινωθεί για την είσοδο των χρηστών στο διαδίκτυο. «Μέσω του wifi θα έχουν όλοι τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για να στείλουν ένα e-mail, να σερφάρουν σε ιστοσελίδες. Βεβαίως δεν θα μπορούν να κατεβάζουν ταινίες ή τραγούδια», εξήγησε ο κ. Σαββάκης.

Μέχρι σήμερα, ο Βόλος δεν διαθέτει δωρεάν ασύρματο δίκτυο, πέραν της δυνατότητας που προσφέρουν επιχειρήσεις κυρίως εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Οπως τόνισε ο κ. Σαββάκης, μέσω του ασύρματου δικτύου, ο Δήμος Βόλου εξετάζει τη δυνατότητα να κάνει και τουριστική προβολή, καθώς ήδη επεξεργάζεται τρόπους, προκειμένου στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη, να πηγαίνει απευθείας μήνυμα στο κινητό τους ότι υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ και ταυτόχρονα να τους παρέχονται πληροφορίες για την περιοχή και τα τουριστικά αξιοθέατα καθώς και χάρτης για να κινηθούν στην πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου