ΤΟΠΙΚΑ

Νερό με το σταγονόμετρο στα Κάτω Λεχώνια

νερό-με-το-σταγονόμετρο-στα-κάτω-λεχών-430630

Οι βρύσες στερεύουν δύο και τρεις φορές μέσα στην ημέρα – Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ ψάχνουν τη ζημιά τρεις ημέρες

Αντιμέτωποι με διαρκείς διακοπές στην υδροδότηση βρίσκονται εδώ και πέντε ημέρες οι κάτοικοι των Κάτω Λεχωνίων. Όταν η κατανάλωση είναι υψηλή και η πίεση πέφτει, δεκάδες νοικοκυριά μένουν χωρίς σταγόνα νερό. Αλλα σπίτια δεν έχουν καθόλου νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός από κάποιο διάστημα πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ. Και πάλι όμως το νερό τρέχει με… σταγονόμετρο.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ, αναζητούν επί τρεις ημέρες τη βλάβη, όμως μέχρι και χθες το απόγευμα δεν την είχαν εντοπίσει.

Οι διακοπές στην υδροδότηση είναι συνεχείς, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το πρωί, το μεσημέρι και με τη δύση του ηλίου, οι βρύσες δεκάδων νοικοκυριών στερεύουν. «Κάθε βράδυ τις τελευταίες πέντε ημέρες δεν υπάρχει στάλα νερό. Θέλουμε να κάνουμε ένα μπάνιο, να ποτίσουμε τα λουλούδια μας και οι βρύσες είναι στεγνές», αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, αγανακτισμένοι για την κατάσταση που επικρατεί και μάλιστα την ίδια ώρα που ο υδράργυρος παίρνει την ανιούσα και το νερό είναι περισσότερο απαραίτητο παρά ποτέ.

Κάποια σπίτια δεν έχουν καθόλου νερό. Νερό με μικρή πίεση έχουν ή πολύ αργά το βράδυ ή πολύ νωρίς το πρωί. «Ισα – ίσα για να ξεπλύνουμε κανένα πιάτο ή να κάνουμε ένα φαγητό», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου, στο δίκτυο ύδρευσης των Κάτω Λεχωνίων υπάρχει βλάβη την οποία τα συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ακόμη. «Εδώ και τρεις ημέρες το συνεργείο πάει από το πρωί στην περιοχή, παλεύει μέσα στα χώματα για να εντοπίσει τη βλάβη και φεύγει 4 το απόγευμα. Η βλάβη δεν έχει ακόμη εντοπιστεί. Αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί, τα συνεργεία θα προχωρήσουν σε νέο έλεγχο στο δίκτυο», ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου. Όπως σημείωσε, όταν η κατανάλωση του νερού είναι μεγάλη, πέφτει η πίεση και εξαιτίας και της βλάβης, πολλά νοικοκυριά μένουν χωρίς νερό.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου