ΤΟΠΙΚΑ

Παιδίατρος στη Λαμία μέσω… Ζαγοράς

παιδίατρος-στη-λαμία-μέσω-ζαγοράς-430622

Πως το Κέντρο Υγείας του Πηλίου, έμεινε πάλι χωρίς ιατρό

Από τη ζέστη στο κρύο, από την ανακούφιση και πάλι στην ανησυχία βρίσκονται οι τοπικοί φορείς στη Ζαγορά, αναφορικά με τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με ιατρικό προσωπικό.

Το νέο ζήτημα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτη και την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, αφορά την κάλυψη θέσης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Οπως προκύπτει και από την επιστολή του Δημάρχου, η θέση παιδιάτρου στο Κ.Υ. καλύφθηκε μετά από πολυετείς προσπάθειες, αλλά ήταν «δώρο άδωρο», καθώς πριν παρουσιαστεί στο Κέντρο Υγείας για να αναλάβει υπηρεσία, μετακινήθηκε για τρεις μήνες στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο κ. Κουτσάφτης, αναφέρει στον Υπ. Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή τα εξής:

Κύριε Υπουργέ, όπως γνωρίζεται ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου είναι ορεινός δυσπρόσιτος και έχοντας μια τεράστια ακτογραμμή. Οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου μας είναι 7.000 και οι επισκέπτες μας και το χειμώνα και το καλοκαίρι ανέρχονται σε χιλιάδες. Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς αντιμετωπίζοντας πολλά σοβαρά προβλήματα λειτουργίας κυρίως με την έλλειψη προσωπικού, προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες μας.

Με μεγάλη χαρά μάθαμε ότι επιτέλους μετά από πέντε (5) χρόνια αιτήσεων και παρακλήσεων καλύφθηκε η θέση παιδιάτρου στο Κ.Υ. Ζαγοράς. Πριν καλά – καλά γνωρίσουμε την γιατρό και πριν να εμφανιστεί στο Κ.Υ. Ζαγοράς, με αίτησή της, η οποία κατετέθη στις 29/6/15 που υπέβαλε στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Λάρισα, ζήτησε την μετακίνηση της στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Με ταχύτητα πρωτόγνωρη για το δημόσιο εγκρίθηκε η μετακίνηση στο Νοσοκομείο στις 30/6/15, παρακάμπτοντας το Κ.Υ. Ζαγοράς και τη διεύθυνσή του.

Διαμαρτυρόμαστε για τις παραπάνω απαράδεκτες ενέργειες και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, για να καλυφθεί η εν λόγω θέση παιδιάτρου στο Κ.Υ. Ζαγοράς».

Σε δηλώσεις του στον «Τ» ο κ. Κουτσάφτης τόνισε πως δεν υπάρχει προηγούμενο με την μετακίνηση της παιδιάτρου, μερικές ώρες πριν αναλάβει υπηρεσία στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. «Πρώτη φορά», είπε με νόημα ο Δήμαρχος, τονίζοντας πως ο Δήμος με τους τοπικούς φορείς θα πιέσουν για την ανάκληση της μετακίνησης της παιδιάτρου.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου