ΤΟΠΙΚΑ

Σταθερά πρώτη η ΔΑΚΕ στους δασκάλους Μαγνησίας

σταθερά-πρώτη-η-δακε-στους-δασκάλους-μ-483355

Επανεκλέγεται ο επί σειρά 18 ετών Πρόεδρος του Συλλόγου, Αποστόλης Μούσιος

Για 14η εκλογική χρονιά (17 χρόνια από το 1998), η παράταξη της ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο χρόνος δεν εμφανίζεται φθοροποιός για την παράταξη, που κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά και τις έδρες της και στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου για την επόμενη διετία. Σταθερά στο «τιμόνι» των δασκάλων και ο Αποστόλης Μούσιος στο πρόσωπο του οποίου οι εκπαιδευτικοί ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε και πάλι η ΔΑΚΕ. Συγκέντρωσε 386 ψηφοδέλτια και παίρνει τρεις έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο, διατηρώντας τις δυνάμεις της.

Η παράταξη Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Αντίσταση έλαβε 277 ψήφους και καταλαμβάνει δύο έδρες.

Σταθερή και η παράταξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας που έλαβε 251 ψηφοδέλτια και καταλαμβάνει δύο έδρες στη νέα διοίκηση.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση συγκέντρωσε 138 ψηφοδέλτια και παίρνει μία έδρα.

Μία έδρα καταλαμβάνει τέλος και η Ριζοσπαστική Παρέμβαση που έλαβε 99 ψηφοδέλτια.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται από την παράταξη της ΔΑΚΕ οι Απ. Μούσιος, Κ. Πολύζος, Δ. Κυπαρισσάκος και από τη Δημοκρατική Συνεργασίας οι Φ. Κωνσταντινίδης και Αποστολία Μπέκα.

Από τις άλλες τρεις παρατάξεις δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των εκλεγμένων στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Για τη ΔΟΕ

Η Μαγνησία θα εκπροσωπηθεί στο συνέδριο της ΔΟΕ από 11 αντιπροσώπους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, η ΔΑΚΕ έλαβε 380 ψήφους και εκλέγει 4 αντιπροσώπους (Απ. Μούσιο, Γ. Πολύζο, Κ. Πολύζο και Αθανασία Ριζάκη). Η Δημοκρατική Συνεργασία έλαβε 269 ψήφους και εκλέγει 3 αντιπροσώπους (Φιλ. Κωσνταντινίδη, Αποστολία Μπέκα, Γ. Παγωνόπουλο), η παράταξη Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Αντίσταση έλαβε 251 ψήφους και εκλέγει 3 αντιπροσώπους (δεν ανακοίνωσε ονόματα) και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών πήρες 161 ψήφους και εκλέγει 2 αντιπροσώπους (επίσης δεν ανακοίνωσε ονόματα).

Συμμετοχή ρεκόρ

Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά και χαρακτηρίστηκε από την -πρωτοφανώς- μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κάλπες. Επί συνόλου 1.300 μελών το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 1.225 εκπαιδευτικοί, με το ποσοστό συμμετοχής να αγγίζει το 95%.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που προτίμησαν τη ΔΑΚΕ και να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για ένα σύγχρονο, ποιοτικό, δημόσιο, δωρεάν σχολείο. Οι προκλήσεις είναι πολλές και πρέπει να επικεντρωθούμε σε όσα μας ενώνουν αφήνοντας πίσω μας αυτά που μας χωρίζουν. Η πορεία θα είναι δύσκολη και από εκπαιδευτικής και από οικονομικής πλευράς για τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο και τον αγώνα θα πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί», δήλωσε χθες ο επί 18 χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μούσιος, εντός πέντε ημερών θα πρέπει να καλέσει τα εκλεγμένα μέλη σε συνεδρίαση προκειμένου να γίνει η συγκρότηση του νέου προεδρείου σε σώμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου