ΤΟΠΙΚΑ

Αποκτούν έξοδο στον Περιφερειακό, Ν. Δημητριάδα και Καραγάτς

αποκτούν-έξοδο-στον-περιφερειακό-ν-δη-522397

Μέσω εργολαβίας ύψους 450.000 ευρώ

Εξοδο στον Περιφερειακό αναμένεται να αποκτήσουν οι συνοικίες της Νέας Δημητριάδος και του Καραγάτς, μέσω εργολαβίας ύψους 450.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα το δίκτυο των δρόμων με απευθείας πρόσβαση στον περιφερειακό δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς ο ανάδοχος είχε κηρυχθεί έκπτωτος.

Το έργο μπορεί να ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο υπολείπεται ακόμη σημαντικό μέρος της συνοικίας της Ν. Δημητριάδος και του Καραγάτς.

Χθες, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκαν οι όροι για τη διακήρυξη του έργου σύνδεσης του περιφερειακού με το αστικό οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, άναψε πράσινο φως για εργασίες συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας με ποσό 100.000 ευρώ, για συντήρηση πλακοστρώσεων, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων ύψους 100.000 ευρώ.

Επίσης εγκρίθηκε η συντήρηση των δρόμων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας με ποσό 300.000 ευρώ και για τους δρόμους των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων με το ποσό των 150.000 ευρώ. Τέλος, καταρτίστηκαν οι όροι για τη διακήρυξη του έργο που αφορά σε εργασίας πυροπροστασίας για το 2015 ύψους 90.000 ευρώ.

Αγονος ο διαγωνισμός

Με τη διαδικασία της κατάθεσης ανοιχτών προσφορών -στα πρότυπα του διαγωνισμού που έγινε για την εκμίσθωση του δημοτικού αναψυκτηρίου στο πάρκο Αναύρου- αναμένεται να βρεθεί ο νέος ενοικιαστής της αίθουσας εκδηλώσεων – κυλικείου στο δημοτικό κοιμητήριο Κούκος.

Το ακίνητο βγήκε δύο φορές σε δημοπρασία. Και τις δύο φορές, η δημοπρασία χαρακτηρίστηκε άγονη. Η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην τρίτη φάση που προβλέπει την κατάθεση ανοιχτών προσφορών και την κατακύρωση του ακινήτου υπέρ εκείνου που θα δώσει την υψηλότερη προσφορά.

Προς το παρόν η σύμβαση με τον προηγούμενο ενοικιαστή έληξε από τα τέλη Δεκεμβρίου και το κυλικείο του Κούκου λειτουργεί με παράταση σύμβασης.

Στα δικαστήρια για τα 176 ευρώ

Ενώπιος – ενωπίω για μία ακόμη φορά στις δικαστικές αίθουσες θα βρεθούν Δήμος Βόλου και εργαζόμενοι του ΚΑΠΗ που διεκδικούν το επίδομα των 176 ευρώ.

Σήμερα πρόκειται να εξεταστεί η έφεση που κατέθεσε μερίδα εργαζομένων συνεχίζοντας να διεκδικεί το επίδομα, το οποίο όμως με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Στο δικαστήριο το Δήμο Βόλου θα εκπροσωπήσει η δικηγόρος Σοφία Παπαγιαννίτση, στην οποία δόθηκε εξουσιοδότηση από την οικονομική επιτροπή. Μειοψήφησε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος που τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου