ΤΟΠΙΚΑ

Απολύθηκε υπάλληλος με πλαστά πτυχία

απολύθηκε-υπάλληλος-με-πλαστά-πτυχία-610805

Εργαζόταν επί πέντε χρόνια στο Δήμο, κερδίζοντας τη θέση του με πλαστούς τίτλους σπουδών

Την πόρτα της εξόδου από την υπηρεσία του στο Δήμου Βόλου βλέπει υπάλληλος, ο οποίος κατέθεσε πλαστά πτυχία για την πρόσληψή του πριν από πέντε χρόνια. Ο έλεγχος της νομιμότητας των τίτλων σπουδών των εργαζόμενων στο Δήμο Βόλου, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για περίπου ένα χρόνο και πλέον, έφερε τις υπηρεσίες αντιμέτωπες με το δεύτερο περιστατικό υπαλλήλου, ο οποίος για να κερδίσει τη θέση εργασίας κατέθεσε πλαστά πτυχία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για ηλεκτροτεχνίτη, ο οποίος είχε προσληφθεί το 2010 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μετά από προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ το 2009.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε καταταχθεί δεύτερος στη σειρά του πίνακα κατάταξης υποψηφίων. Συνολικά είχε συγκεντρώσει 1.709 μόρια, εκ των οποίων τα 1.014 μόρια από τους τίτλους σπουδών που προσκόμισε ως δικαιολογητικά και οι οποίοι αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν δικοί του.

Στο πλαίσιο του ελέγχου της εγκυρότητας των πτυχίων των εργαζομένων, ο Δήμος Βόλου ήρθε αντιμέτωπος με δεύτερο περιστατικό προσκόμισης πλαστών πτυχίων. Ο τότε υποψήφιος και μέχρι προχθές εργαζόμενος στο Δήμο, είχε προσκομίσει πτυχίο ειδικότητας εσωτερικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με βαθμό 17 και 2/7 και πτυχίο ειδικότητας εγκαταστάσεων κτιρίων και βιομηχανικών χώρων ηλεκτρολογικού τομέα με βαθμό 16 και 3/11. Μετά από διασταύρωση των πτυχίων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με το 4ο Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Ιωνίας (Εσπερινό), διαπιστώθηκε ότι τα πτυχία δεν αφορούν στο συγκεκριμένο υπάλληλο.

Ο εργαζόμενος κλήθηκε σε ακρόαση το Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 κατέθεσε έγγραφη υπομνηματική αναφορά. Στην αναφορά του δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την εγκυρότητα των επίμαχων τίτλων σπουδών. Ισχυρίζεται δε ότι την περίοδο της πρόσληψής του διέθετε άλλους τίτλους σπουδών και εμπειρία που εάν τα προσκόμιζε θα ήταν και πάλι δυνατή η πρόσληψή του (είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Ν. Ιωνίας Βόλου με ειδικότητα ηλεκτρονικού, καθώς και κάτοχος αδείας άσκησης επαγγέλματος ραδιοτεχνίτη από το 1986).

Στην απόφαση που υπέγραψε προχθές ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και αναρτήθηκε χθες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο εργαζόμενος επί πέντε χρόνια στο Δήμο, απολύεται και ταυτόχρονα διαγράφεται από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου