ΤΟΠΙΚΑ

Διεκδικούν την επιστροφή τους στα σχολεία

διεκδικούν-την-επιστροφή-τους-στα-σχο-429087

Με σειρά νομικών ενεργειών οι 26 σχολικοί φύλακες του Βόλου που είδαν το χαρτί της απόλυσης

Δικαστικός… μαραθώνιος έχει ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη για τους σχολικούς φύλακες του Βόλου, οι οποίοι στις 25 Απριλίου είδαν το χαρτί της απόλυσης.

Πρόκειται για 26 σχολικούς φύλακες που πριν τη συμπλήρωση τριών μηνών από την ημερομηνία απόλυσής τους, προχώρησαν στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους και την επιστροφή τους στα σχολεία, όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους επί σειρά ετών.

Την περασμένη Πέμπτη εξετάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και σήμερα, αναμένεται να καταθέσουν οι μάρτυρες. Εχουν στο πλευρό τους τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Γ. Μαγιάκο, ο οποίος αναμένεται να υποστηρίξει ότι οι σχολικοί φύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χωρίς καμία αξιοκρατία και χωρίς να ερωτηθεί ο Δήμος Βόλου.

Ως μάρτυρες όμως αναμένεται να καταθέσουν και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, αλλά και εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Βόλου. Τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων στα σχολικά κτήρια και η είσοδος εξωσχολικών στα σχολικά προαύλια, αποτελούν καταστάσεις τις οποίες βιώνουν έντονα καθηγητές και γονείς, μετά την απόλυση των σχολικών φυλάκων. Η επιστροφή των σχολικών φυλάκων στα σχολεία για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των ίδιων των μαθητών, αποτελεί κοινό αίτημα των καθηγητών και γονιών.

Απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, αναμένεται προς το τέλος του καλοκαιριού. Αυτή όμως είναι μόνο η αρχή. Το Δεκέμβριο, αναμένεται να εξεταστεί και η αγωγή που κατέθεσαν οι σχολικοί φύλακες εναντίον του Δήμου Βόλου για την κατάργηση του Νόμου βάσει του οποίου απολύθηκαν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου