ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι

ξεκίνησαν-εντατικοί-έλεγχοι-627068

Χωρίς όμως πρόστιμα κατά την πρώτη επίσημη εξόρμηση της άτυπης δημοτικής αστυνομίας

Εντατικούς ελέγχους σε Ιάσονος και Δημητριάδος ξεκίνησαν χθες από το πρωί, 12 δημοτικοί υπάλληλοι του Βόλου, που έχουν επιφορτιστεί με τα καθήκοντα της πρώην δημοτικής αστυνομίας. Από το πρωί έως και το μεσημέρι, οι υπάλληλοι «χτένιζαν» τις δύο κεντρικές οδούς, ελέγχοντας αν τηρείται το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα» και προχωρώντας σε συστάσεις όπου κρίθηκε αναγκαίο. Στο χθεσινό πάντως απολογισμό της δράσης της άτυπης δημοτικής αστυνομίας, δεν περιλαμβάνονταν πρόστιμα…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Παρά τις αντιδράσεις που έχει εγείρει σε μόνιμους κατοίκους και καταστηματάρχες το σύστημα «πόρτα – πόρτα», οι έλεγχοι ξεκίνησαν χθες το πρωί και αναμένεται να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα μάλιστα με τον Κανονισμό Καθαριότητας, προβλέπονται πρόστιμα 150 ευρώ για τους παραβάτες και 500 ευρώ για τους υπότροπους. Οι πολίτες καλούνται να παραδίδουν στα απορριμματοφόρα του Δήμου, που εκτελούν δέκα δρομολόγια καθημερινά τις σακούλες με τα σκουπίδια. Η εναπόθεση των απορριμμάτων στα πεζοδρόμια και τους δρόμους, θα τιμωρείται.

Χθες με την έναρξη των επίσημων ελέγχων -προηγήθηκαν ενημερωτικές εκστρατείες το προηγούμενο διάστημα- δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα, παρά το γεγονός ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που για μία ακόμη φορά δεν φρόντισαν για την τήρηση του προγράμματος.

Η δημοτική αρχή φαίνεται να προσπαθεί… «μια με το καρότο και μια με το μαστίγιο» να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα συμμόρφωσής τους απέναντι στο μέτρο.

Ηδη κατά της αλλαγής του Κανονισμού Καθαριότητας που προβλέπει επιβολή προστίμων για τη μη τήρηση του προγράμματος «πόρτα – πόρτα», έχει προσφύγει ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας, Χαρ. Τσαμπάζης.

Τις ενστάσεις τους όμως έχουν κατά καιρούς εκφράσει και οι ίδιοι οι πολίτες. Διαμαρτύρονται ότι τα απορριμματοφόρα δεν τηρούν το πρόγραμμα με συνέπεια, ότι το ωράριο δεν εξυπηρετεί κυρίως τον εμπορικό κόσμο κι ότι γενικότερα το σύστημα δημιουργεί «αγκυλώσεις» στην καθημερινότητά τους. Κάποιοι μάλιστα έχουν οργανώσει κίνημα μέσω Facebook για την επιστροφή των κάδων απορριμμάτων που απομακρύνθηκαν από τους δύο κεντρικούς οδικούς άξονες τον περασμένο Δεκέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου