ΤΟΠΙΚΑ

Στις μπουλντόζες η Κυανή Ακτή ~ Κατεδαφίστηκε από συνεργείο του Δήμου Βόλου

στις-μπουλντόζες-η-κυανή-ακτή-κατεδαφ-637274

Είχε καταντήσει άντρο ναρκομανών και περιθωριακών στοιχείων, αλλά και εστία μόλυνσης για την περιοχή των Αλυκών

Στις μπουλντόζες παραδόθηκε χθες η πρώην Κυανή Ακτή στις Αλυκές. «Κάποτε ήταν ένα λουλούδι. Τα τελευταία όμως χρόνια ήταν… στοιχειό για την περιοχή», ανέφερε ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, Κων. Βιδανόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε τις εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου από συνεργείο του Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φωτογραφίες: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Βιδανόπουλο, ο χώρος είχε καταντήσει άντρο ναρκομανών και περιθωριακών στοιχείων. «Μέσα στο ερείπιο στο οποίο είχε καταντήσει η Κυανή Ακτή από τη στιγμή που κανένας επί σειρά ετών δεν φρόντισε είτε για την αξιοποίησή του είτε για την κατεδάφισή του, είχαν βρει στέγη ναρκομανείς. Εμείς οι κάτοικοι έχουμε βρει μέσα στο χώρο σύριγγες και κάθε λογής σκουπίδια. Τα βράδια, ιδίως οι γυναίκες φοβούνται να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο. Ομως απέναντι υπάρχει η στάση του λεωφορείου που μας εξυπηρετεί», περιέγραψε τη χρόνια κατάσταση ο κ. Βοδανόπουλος.

Χθες, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου, η πρώην Κυανή Ακτή, παραδόθηκε στις μπουλντόζες. Τα συναισθήματα των κατοίκων ήταν ανάμικτα. Αλλοι -κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας- θυμόντουσαν με νοσταλγία τις… δόξες του μαγαζιού, όπου χόρευαν ως νέοι. Διερχόμενοι οδηγοί πάντως, αναφωνούσαν «επιτέλους! Να καθαρίσει ο τόπος».

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση για την κατεδάφιση του αυθαιρέτου, κανείς όμως δεν είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να γκρεμίσει το κτίριο. «Εχουμε απευθύνει έγγραφα επανειλημμένως τόσο στην Κτηματική Υπηρεσία όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τελικώς, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καθαρίσουμε τον τόπο. Είναι υποχρέωσή μας να καθαρίσουμε την περιοχή και να την αναβαθμίσουμε. Ηταν ένα έκτρωμα για τις Αλυκές», ανέφερε ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατεδάφισης.

Σχέδιο ανάπλασης των Αλυκών

Στο περιθώριο της επιχείρησης κατεδάφισης της πρώην Κυανής Ακτής, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ανακοίνωσε σχέδιο ανάπλασης του συνόλου του παραλιακού μετώπου των Αλυκών.

Οπως ανέφερε από την πλαζ μέχρι και την Κυανή Ακτή, υπάρχει σχέδιο για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου. Πολύ σύντομα, η πρόταση θα κατατεθεί υπόψη της τοπικής κοινωνίας, με στόχο στη συνέχεια να δρομολογηθούν παρεμβάσεις εξωραϊσμού της περιοχής.

Με το μάζεμα των μπαζών ο χώρος θα ελευθερωθεί και θα αποδοθεί στους πολίτες

Με νοσταλγία για τις δόξες του πρώην κέντρου διασκέδασης αλλά και ανακούφιση υποδέχθηκαν οι κάτοικοι τις μπουλντόζες

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και συνεργάτες του έδωσαν το παρών στην επιχείρηση κατεδάφισης της πρώην Κυανής Ακτής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου