ΔΙΕΘΝΗ

RTRS: Δεν θα ζητήσουν νέο πακέτο Ιρλανδία, Ισπανία

rtrs-δεν-θα-ζητήσουν-νέο-πακέτο-ιρλανδία-ι-641834

Η Ισπανία και η Ιρλανδία πιθανότατα δεν θα ζητήσουν περαιτέρω βοήθεια ότανλήξουν τα προγράμματα στήριξης που εφαρμόζουν, υποστήριξε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου το Δουβλίνο ενδέχεται να μην χρειαστεί νέα στήριξη, ενώ η Μαδρίτη δεν θέλει.

To τριετές πρόγραμμα διάσωσης που εφαρμόζει η Ιρλανδία αναμένεται να λήξει στις 7 Δεκεμβρίου. Το Δουβλίνο ανέφερε το Σεπτέμβριο ότι θα ζητήσειπροαιρετική γραμμή πίστωσης $10 δισ. από την ευρωζώνη, αλλά έκτοτε οι ιρλανδικές αρχές έχουν ρίξει τους τόνους και η πηγή της ΕΕ ότι η χώρα δεν έχει ζητήσει τέτοιο πρόγραμμα από τις Βρυξέλλες.

“Η Ιρλανδία δεν έχει ανάγκη χρηματοδότησης βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Το βασικό σενάριο είναι ότι η Ιρλανδία μπορεί να βγει με επιτυχία στις αγορές” σημείωσε ο αξιωματούχος.

“To ερώτημα είναι αν η Ιρλανδία πρέπει να εξετάσει μια προαιρετική γραμμή ή όχι. Πιστεύω ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δεν θα κριθεί απαραίτητο” ανέφερε ο αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα η Μαδρίτη δανείστηκε μόνο $41 δισ. από τα $100 δισ. που προσέφερε η ευρωζώνη και δεν νιώθει την ανάγκη για ένα νέο πρόγραμμα.

“Η Ισπανία δεν βλέπει την ανάγκη για νέο πρόγραμμα, οπότε δεν θα συμβεί” δήλωσε ο αξιωματούχος. “Αν η Ισπανία δεν το ζητήσει, κανείς δεν πρόκειται να την πιέσει” πρόσθεσε.

euro2day.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου