ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ένας «φονιάς» από τη Νορβηγία στο Πολεμικό Ναυτικό

ηπα-ένας-φονιάς-από-τη-νορβηγία-στο-π-818597

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό επέλεξε το νορβηγικό βλήμα Naval Strike Missile (NSM), ως το νέο πύραυλο κατά πλοίων με σκοπό να εξοπλίσει τις μονάδες επιφανείας του.

Το NSM, προϊόν της Kongsberg και Raytheon, θεωρούνταν εκ των προτέρων ως το φαβορί του διαγωνισμού για το νέο βλήμα κατά πλοίων έναντι των ανταγωνιστών του, μία αναβαθμισμένη έκδοση μακράς εμβέλειας του Harpoon της Boeing και του Long-Range Anti-Ship Missile της Lockheed Martin.

Το συμβόλαιο αυτό συνιστά φυσικά μία τεράστια επιτυχία για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία στο σύνολο της, η οποία παρατηρεί ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα συστήματά της από την Ουάσινγκτον, η οποία αγωνίζεται να διατηρήσει το αξιόμαχο του αμερικανικού ναυτικού και να επιτύχει τον στόχο για 355 πλοία μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Το βλήμα NSM διαθέτει βεληνεκές της τάξης των 100 ναυτικών μιλίων και παράλληλα διαθέτει ικανότητες ιχνηλάτησης στόχων οι οποίες περιορίζουν την ανάγκη για έλεγχο του βλήματος έως ότου φτάσει στον στόχο, δίνοντας την ευκαιρία στο πλοίο που το εκτόξευσε να κινηθεί προς την καταστροφή του επόμενου στόχου.

[onalert.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου