ΔΙΕΘΝΗ

Θαμμένα 2.000 έμβρυα σε βουδιστικό ναό

θαμμένα-2-000-έμβρυα-σε-βουδιστικό-ναό-479713

Σοκ στην κοινωνία της Ταϊλάνδης έχει προκαλέσει η ανακάλυψη περίπου 2.000 λειψάνων εμβρύων από παράνομες αμβλώσεις, σε βουδιστικό ναό στην Μπανγκόκ.

Οι σοροί, τυλιγμένες σε πλαστικές σακούλες, ανασύρθηκαν από τους τρεις νεκροθαλάμους του ναού. Μάλιστα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ορισμένα έμβρυα ήταν αποθηκευμένα στο ναό για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η ανακάλυψη αποκαλύπτει το μέγεθος του φαινομένου των εκτός νόμου αμβλώσεων στην συντηρητική Ταϊλάνδη, όπου εκτρώσεις επιτρέπονται μόνο εάν κριθεί ότι η κύηση απειλεί τη ζωή της εγκύου ή η κύηση αποτελεί συνέπεια βιασμού.

Η υπόθεση «αντανακλά τη σοβαρότητα του προβλήματος», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αμπίσιτ Βετζατζίβα, ωστόσο απέρριψε την πρόταση να τροποποιηθεί ο νόμος για τις αμβλώσεις, λέγοντας ότι είναι ήδη «αρκετά εύκαμπτος».

Το υπουργείο Υγείας διέταξε πάταξη των παράνομων κλινικών αμβλώσεων σε όλη τη χώρα μετά την ανακάλυψη. Κατά τα στοιχεία του, από το ένα εκατ. κυήσεις στην Ταϊλάνδη κάθε χρόνο, οι 80.000 τερματίζονται παράνομα.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί μια 33χρονη, η οποία «ομολόγησε» ότι προέβη σε παράνομη άμβλωση. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης πέντε έως δέκα ετών.

Οι αρχές θα διώξουν ποινικά και τους δυο εργαζόμενους στο ναό, που είπαν σε αστυνομικούς ότι δούλευαν παράλληλα για ένα δίκτυο παράνομων κλινικών αμβλώσεων και δεν είχαν ιδέα πόσα έμβρυα ήταν αποθηκευμένα στους νεκροθαλάμους.

Τα έμβρυα θα αποτεφρώνονταν μαζί με άλλες σορούς, αλλά οι κάμινοι είχαν χαλάσει και ο αριθμός των σορών που αποθηκεύονταν αυξήθηκε όσο επισκευάζονταν.

Οι βουδιστικοί ναοί στην Ταϊλάνδη εκτελούν τελετές καύσης νεκρών και επίσης συχνά αποθηκεύουν σορούς σε ειδικούς χώρους με τον κατάλληλο κλιματισμό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου