ΔΙΕΘΝΗ

Γκέι και Ινδός ο επόμενος πρωθυπουργός της… Ιρλανδίας;

γκέι-και-ινδός-ο-επόμενος-πρωθυπουργό-443018

Ο 39χρονος Λίο Βαράντκαρ, υπουργός Κοινωνικής Προστασίας, επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο συντηρητικό, κυβερνών κόμμα Fine Gael.

Σε 15 ημέρες η καθολική, άρα συντηρητική ιρλανδική κοινωνία, ενδέχεται να έχει τον πρώτο ανοικτά ομοφυλόφιλο -αλλά και τον νεότερο!- πρωθυπουργό στην ιστορία της.

Ο 39χρονος Λίο Βαράντκαρ, υπουργός Κοινωνικής Προστασίας, επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο συντηρητικό, κυβερνών κόμμα Fine Gael την Παρασκευή.

Κι είναι το πρόσωπο που κατά πάσα πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Εντα Κένι, ο οποίος παραιτήθηκε στις 17 Μαΐου, πυροδοτώντας τις εκλογικές διαδικασίες στο κόμμα του.

Ο 39χρονος πολιτικός, με καταγωγή από την Ινδία, έχει περάσει από δύο υπουργεία, ενώ παλαιότερα ήταν γιατρός.

Ωστόσο, αυτό που τον έχει κάνει αρκετά δημοφιλή ήταν το γεγονός πως το 2015 ανακοίνωσε ότι είναι γκέι -την ίδια χρονιά που νομιμοποιήθηκε ο γάμος μεταξύ ομόφυλων στην Ιρλανδία.

«Δεν είναι κάτι που με προσδιορίζει. Δεν είμαι μισός ινδός πολιτικός ή γιατρός πολιτικός ή γκέι πολιτικός. Απλώς είναι κομμάτι του εαυτού μου», είχε πει τότε.

Ο Λίο συζεί με τον, επίσης γιατρό, Ματ Μπάρετ, ο οποίος όμως αποφεύγει τις κοινωνικές συναναστροφές και δεν συνοδεύει παντού τον πολιτικό σύντροφό του. Γι’ αυτό και ο Βαράντκαρ είναι ο «μοναχικός Λίο», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει τα ιρλανδικά μίντια.

Ο ίδιος τονίζει πως ναι μεν είναι ινδικής καταγωγής, αλλά θεωρεί εαυτόν Ιρλανδό.

Ο πατέρας του Βαράντκαρ μετακόμισε τη δεκαετία του 1960 από την Μουμπάι στην Αγγλία όπου και γνώρισε και παντρεύτηκε τη Μίριαμ, μία νοσοκόμα.

Μαζί μετακόμισαν στο Δουβλίνο το 1973 κι έξι χρόνια αργότερα γεννήθηκε ο μικρός Λίο.

Πάντως, όπως σημείωσε πρόσφατα ο Νάιαλ Ο’ Ντάουντ, δημοσιογράφος της Irish Voice, “[αν εκλεγεί πρωθυπουργός], φανταστείτε τη στιγμή που θα εισέλθει στον ομοφοβικό Λευκό Οίκο μαζί με τον σύντροφό του”.

thetoc.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου