ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Φορτηγό παρέσυρε κόσμο σε χριστουγεννιάτικη αγορά -9 νεκροί & δεκάδες τραυματίες

βερολίνο-φορτηγό-παρέσυρε-κόσμο-σε-χρ-620859

Ένα φορτηγό παρέσυρε τον κόσμο που βρισκόταν σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό Βερολίνο, στις 8 το βράδυ τοπική ώρα, στην τοποθεσία Breitscheidplatz, με αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων πενήντα.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια με στόχο τους πολίτες, σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα που θυμίζει την την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, τον περασμένο Ιούλιο. Βάσει πληροφοριών που ελέγχονται, την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Οι γερμανικές αρχές, πάντως, παραμένουν επιφυλακτικές, επισημαίνοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το φορτηγό που σκόρπισε το θάνατο

Μετά από ώρα η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος και ανακρίνεται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των νεκρών είναι και ο συνοδηγός του οχήματος.

Το φορτηγό σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ είχε κλαπεί από τον ιδιοκτήτη του, ενώ έχει πολωνικές πινακίδες.

Το φορτηγό ερχόταν από την Ιταλία αλλά η εταιρεία στην οποία ανήκει, δεν είχε νέα από το οδηγό της, μετά το απόγευμα σήμερα.

Δείτε ζωντανά εικόνα από το σημείο:

«Φαίνεται ότι πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια», ήταν το σχόλιο αξιωματικού της αστυνομίας.

Η αγορά ήταν κατάμεστη από κόσμο που είχε βγει για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια.

Η Ανγκελα Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση η οποία διαπράχθηκε απόψε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η Μέρκελ «πενθεί» για τα θύματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.
Λίγο νωρίτερα η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας κάλεσε τους βερολινέζους να «παραμείνουν στα σπίτια τους» με ανάρτησή της στο Twitter.
Εξάλλου ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο άνθρωπος που έριξε το φορτηγό πάνω στο πλήθος, έχει συλληφθεί.
Ο ίδιος εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο συνοδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε.


(Foto: Spreepicture)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου