ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στις ΗΠΑ με αστυνομική βία εις βάρος εγκύου -Την έσπρωχναν και την έριξαν στο έδαφος [βίντεο]

σάλος-στις-ηπα-με-αστυνομική-βία-εις-βά-92257

Τεράστιο «θόρυβο» έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να φέρονται βίαια σε μία 43χρονη γυναίκα, παρότι εκείνη βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Μάλιστα, δεν δίστασαν να τη ρίξουν στο έδαφος, όταν εκείνη παρενέβη επειδή έκαναν σωματικό έλεγχο στο γιο της.

Το περιστατικό έγινε στο Μπρούκλιν. Η Σάντρα Αμεζκίτα, που διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της δήλωσε ότι μετά από το περιστατικό είχε αιμορραγία, ενώ εμφανή είναι τα σημάδια στην κοιλιά της. Εκείνη άρχισε να τους φωνάζει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν βία, κατά τον έλεγχο στο γιο της, και στο βίντεο που τράβηξε ένας μάρτυρας φαίνονται οι αστυνομικοί να την τραβούν και στο τέλος να τη ρίχνουν στο έδαφος, ενώ κάποιος ακούγεται να φωνάζει «Θεέ μου, είναι έγκυος». Στη συνέχεια οι αστυνομικοί χτύπησαν και το σύζυγό της, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει, ενώ πέταξαν στο έδαφος μία ακόμη γυναίκα- περαστική- η οποία παρενέβη.

Ο 17χρονος γιος της Αμεζκίτα κατηγορήθηκε για αντίσταση κατά της αρχής, παρενόχληση και κατοχή όπλου, καθώς πάνω του βρέθηκε ένα μαχαίρι. Η αστυνομία όμως κάνει ήδη έρευνα για το περιστατικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε χρήση υπερβολικής βίας απέναντι στη γυναίκα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου