ΔΙΕΘΝΗ

Σκηνές σοκ: Κτίρια κουνιούνται σαν χάρτινα στη Χιλή με τον σεισμό των 8,2 Ρίχτερ [βίντεο]

σκηνές-σοκ-κτίρια-κουνιούνται-σαν-χάρ-286958

Οι σκηνές προκαλούν σοκ: Υπάλληλοι γραφείου τρομοκρατούνται όταν αρχίζει ο μεγάλος σεισμός, αλλά το κτίριο αρχίζει κυριολεκτικά να χορεύει και όλα τα αντικείμενα σωριάζονται στο έδαφος αναγκάζοντάς τους να τρέχουν πανικόβλητοι. Aνάλογο το σκηνικό και σε εστιατόριο της περιοχής, όπου οι πελάτες την ώρα του τρομακτικού σεισμού κρατούνται από τα τραπέζια για να μην πέσουν κάτω.

Οι αρχές στη Χιλή αλλά και στο Περού ζήτησαν την εκκένωση παράκτιων περιοχών. «Η εκκένωση πραγματοποιήθηκε απολύτως ομαλά» δήλωσε ο δήμαρχος της Αντοφαγκάστα, μιας πόλης 600.000 κατοίκων περίπου 1.850 χιλιόμετρα στα βόρεια του Σαντιάγκο.

Τον κύριο σεισμό ακολούθησαν τουλάχιστον οκτώ ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις, με τη μεγαλύτερη στα 6,2 Ρίχτερ, οι οποίες συνεχίζονται ακόμη.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Περού και στην πρωτεύουσα Λα Πάζ της Βολιγίας, περισσότερα από 470 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο.

Οι αρχές στο Περού προχώρησαν στην εκκένωση των κοινοτήτων στη νότια παράκτια περιοχή της Ίκα μετέδωσε το τοπικό ραδιόφωνο. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις ακτές μας και να προετοιμαστούμε», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα στο λογαριασμό του στο Twitter.

Η Χιλή είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού και απο τους μεγαλύτερους στην παραγωγή λιθίου, αλλά βασικές επιχειρήσεις στον τομέα εξόρυξης, ανακοίνωσαν ότι οι υποδομές τους δεν υπέστησαν σοβαρές ζημιές ώστε να αναστείλουν τις εργασίες τους.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου