ΔΙΕΘΝΗ

Κινέζοι αστυνομικοί θα προστατεύουν τους τουρίστες στο Παρίσι

κινέζοι-αστυνομικοί-θα-προστατεύουν-344598

Ενισχύσεις από την Κίνα ζήτησε η αστυνομία του Παρισιού, προκειμένου να προστατεύσουν τους Κινέζους τουρίστες της γαλλικής πρωτεύουσας ενόψει της θερινής καλοκαιρινής περιόδου.

Οι ξένοι αξιωματούχοι θα καταλάβουν θέσεις-κλειδιά για την προστασία των Κινέζων τουριστών, που φτάνουν το ένα εκατομμύριο κάθε χρόνο, από τους πορτοφολάδες και τους ληστές.

Ένα σχέδιο του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει πως οι Κινέζοι αστυνομικοί θα περιπολούν με τους Γάλλους συναδέρφους τους σε τουριστικά σημεία του Παρισιού. Εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες ή τον αριθμό των ξένων αστυνομικών, ενώ δήλωσε πως ο ρόλος τους θα είναι καθαρά προληπτικός και πως θα λειτουργεί ως τμήμα μιας παγκόσμια επιχείρησης για την προστασία των τουριστών σε όλη την πόλη.

Η αστυνομία αναφέρει επίσης, πως οι Κινέζοι τουρίστες συχνά μεταφέρουν μεγάλα ποσά σε μετρητά, με αποτέλεσμα να γίνονται στόχος επιθέσεων. Οι τουρίστες από την Κίνα εκτιμάται ότι δαπανούν κατά μέσο όρο 1.300 ευρώ κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, κυρίως σε αγορές επώνυμων προϊόντων.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την αύξηση των επιθέσεων σε τουρίστες απ΄οτην Κίνα. Μάλιστα, πέρυσι τον Μάρτιο, μια ομάδα 23 Κινέζων επισκεπτών έπεσαν θύματα ληστείας σε ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια του Παρισιού, όταν ληστές τους άρπαξαν 7.500 ευρώ σε μετρητά, αεροπορικά εισιτήρια και διαβατήρια, ενώ ο αρχηγός της ομάδας τραυματίστηκε στην επίθεση.

Στο κέντρο του Παρισιού, οι αστυνομικοί αγωνίζονται ενάντια σε οργανωμένες συμμορίες κλεφτών και πορτοφολάδων, πολλοί εκ των οποίων είναι παιδιά από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, που παρενοχλούν τους τουρίστες με ψεύτικα «παρακάλια».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου