ΔΙΕΘΝΗ

Δύο μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με αστυνομικούς

δύο-μέλη-των-αδελφών-μουσουλμάνων-σκο-303422

Δύο μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με δυνάμεις ασφαλείας στο Δέλτα του Νείλου, βορείως του Καΐρου.

Τρίτο μέλος της εκτός νόμου ισλαμιστικής οργάνωσης σκοτώθηκε στην Αλεξάνδρεια, όπως ανακοίνωσαν ξεχωριστά οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, οι δύο αποτελούσαν μέλη ομάδας που άνοιξε την Παρασκευή πυρ κατά της αστυνομίας σε δρόμο ανάμεσα στις πόλεις Τάντα και αλ-Μαχάλα αλ Κούμπρα στην επαρχία Γκαρμπίγια του Δέλτα του Νείλου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η ομάδα προσπάθησε επίσης να βάλει φωτιά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας.

Ένας τρίτος επιτιθέμενος τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι, ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίζεται, κατάφεραν να διαφύγουν, πρόσθεσε το Mena.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που διεξάγουν κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την καθαίρεση στις 3 Ιουλίου του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, οι προσωρινές αρχές της Αιγύπτου έχουν χαρακτηρίσει το κίνημα αυτό ως «τρομοκρατική οργάνωση».
Μετά την καθαίρεση του Μόρσι, οι επιθέσεις κατά των δυνάμεων της τάξης αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Την Πέμπτη, ένας Αιγύπτιος αστυνομικός τραυματίστηκε από την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας σε προάστιο του Καΐρου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου