ΔΙΕΘΝΗ

Άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις ισλαμιστών πριν στήσει κάλπες ο Άσαντ

άμαχοι-νεκροί-σε-επιθέσεις-ισλαμιστώ-385775

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο από πυρά ισλαμιστών ανταρτών σε ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές του Χαλεπιού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίσης δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο χωριό αλ Χαράκι στην επαρχία Χομς, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση.

Το αιματοκύλισμα σημειώνεται μια ανάσα πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη χώρα την Τρίτη, τις οποίες και έχουν προειδοποιήσει οι αντάρτες ότι θα βάψουν στο αίμα επιτιθέμενοι εναντίον κυβερνητικών στόχων.

«Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 9 παιδιά, σκοτώθηκαν από τα πυρά όλμων και ρουκετών σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος» ανέφερε τη Δευτέρα το Παρατηρητήριο. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο και 27 την Κυριακή.

Εκτός των ανθρώπων που έπεσαν νεκροί το Σαββατοκύριακο, 230 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τους τελευταίους δύο μήνες από βομβαρδισμούς των ανταρτών εναντίον των περιοχών του Χαλεπιού που ελέγχονται από τον στρατό.

Η μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε επίσης ότι 2.000 πολίτες, ανάμεσά τους και 500 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιανουάριο από τις επιθέσεις του συριακού στρατού εναντίον συνοικιών του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους εξεγερμένους.

Σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, «η κλιμάκωση [των επιθέσεων] των ανταρτών εναντίον των περιοχών του καθεστώτος συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές», οι οποίες αναμένεται να διατηρήσουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία.

Η αντιπολίτευση έχει ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν μόνο στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, στη Χομς «έκρηξη» που οφείλεται σε ενέργεια των «τρομοκρατών» -όπως αποκαλεί τους αντάρτες το καθεστώς Άσαντ- «προκάλεσε το θάνατο δέκα ανθρώπων και σημαντικές υλικές ζημιές στα σπίτια, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι στην επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και 12 τραυματίστηκαν στην επίθεση, προσθέτοντας ότι η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό αλ Χάρακι, στο οποίο ζουν κυρίως αλαουίτες, το δόγμα στο οποίο ανήκει ο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου