ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη δασκάλα της κόρης της μπροστά στους μαθητές της

γαλλία-μαχαίρωσε-μέχρι-θανάτου-τη-δασ-433815

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε σήμερα μία 34χρονη δασκάλα από μητέρα μαθήτριας με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να υποκύψει στα τραύματά της μέσα στην τάξη της μπροστα στα μάτια των μαθητών της σε Δημοτικό σχολείο της πόλη Αλμπί, στην Ταρν της Γαλλίας.

Η 47χρονη μητέρα έφθασε στο σχολείο οπλισμένη με μαχαίρι και, για άγνωστο λόγο, επετέθη κατά της δασκάλας μπροστά στους μαθητές της. Σοβαρά τραυματισμένη, η δασκάλα υπέκυψε στον τόπο της επίθεσης ενώ η 47χρονη δράστις συνελήφθη και κρατείται παρά την προσπάθειά της να διαφύγει.

Το τραγικό συμβάν έγινε σήμερα στις 9 το πρωί, κατά την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη «φρικτή τραγωδία», ενώ ο υπουργός Παιδείας Μπενουά Αμόν μεταβαίνει στο Αλμπί.

Σύμφωνα με γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, η μητέρα είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για παιδική αμέλεια.

Σειρά πρόσφατων περιστατικών και έρευνες δείχνουν αύξηση της βίας εκ μέρους των γονέων των μαθητών κατά των εκπαδευτικών και των διευθυντών των σχολείων στη Γαλλία.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2012, το 35,8% των ερωτηθέντων εκπαιδευτικών δήλωσε ότι έχει δεχθεί ύβρεις, το 17,1% απειλές, το 14% παρενοχλήσεις από γονείς μαθητών και το 3,6% χτυπήματα.

Το 49% των διευθυντών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγείων δεχθηκε λεκτική ή σωματική επίθεση από γονείς μαθητών κατά το σχολικό έτος 2012-2013, σύμφωνα με άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Parisien.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου