Χαμός στην Αυστραλία: Πολεμικό πλοίο “βαφτίστηκε“ με twerking

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-15, 18:23:41
Χαμός στην Αυστραλία: Πολεμικό πλοίο “βαφτίστηκε“ με twerking

Η επιλογή ενός γυναικείου χορευτικού σχήματος σε τελετή για τον απόπλου νέου πολεμικού πλοίου, αλλά και ο ίδιος ο χορός, με στοιχεία μοντέρνου r&B, danceghall, reggae και twerk, δημιούργησε γκρίνια και ψιθύρους εντός και εκτός των στρατιωτικών σωμάτων της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το BBC, αξιωματούχοι του υπουργείου φαίνεται να έχουν δυσαρεστηθεί με την επιλογή, αναφέροντας πως δεν ταιριάζει με τα πρότυπα του στρατού, ή να τονίζουν πως έστω, οι χορεύτριες θα μπορούσαν να έχουν χορέψει "πιο σεμνά".

Η εφημερίδα - συμφερόντων Ρούμπερτ Μέρντοχ - Daily Telegraph να δημοσίευσε δισέλιδο με print-screen των χορευτριών σε "καυτές πόζες", ενώ προηγούμενως και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC είχε δείξει σχετικό απόσπασμα με πλάνα στα "άναυδα" πρόσωπα των αξιωματικών και ζουμ στα σώματα των μελών του χορευτικού συνόλου.

Η γερουσιαστής και βετεράνος πολέμου, Τζάκι Λάμπι όταν κλήθηκε να σχολιάσε το γεγονός, αναφέρθηκε άμεσα προς τα κορίτσια της χορευτικής ομάδας 101 Doll Squadron: "Μπράβο σας κορίτσια γι’ αυτό τον χορό, αλλά θα έπρεπε να γνωρίζετε πως είναι εντελώς ακατάλληλο να χορεύεις με αυτό τον τρόπο έξω από ένα πλοίο μάχης". Από την πλευρά τους, τα μέλη της χορευτικής ομάδας, υπεραμύνθηκαν της παρουσίασης τους και επιτέθηκαν στο τηλεοπτικό κανάλι ABC, λέγοντας πως προσπάθησε να παρουσιάσει το χορό τους ως υπέρ-σεξουαλικό και να αντικειμενοποιήσει τις ίδιες. 

Το ABC ζήτησε συγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο κατέγραψε το θέμα.

Αξίζει να τονίσουμε πως ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα 101 Doll Squandron εμφανίστηκε σε επίσημη τελετή, καθώς η εμπειρία τους περιλαμβάνει κυρίως πάρτι, εταιρικές εκδηλώσεις και bachelorette ενέργειες.

Το αυστραλιανό φεμινιστικό site Mamamia ανέφερε πως "δεν υπάρχει κάτι μέμπτο στα standards των κοριτσιών, αλλά μόνο στη νοοτροπία των στρατιωτικών μας. Τα κορίτσια απλώς έκαναν τη δουλειά τους".

Γιάννης Δημητρέλλος
news247.gr

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=