ΑΛΜΥΡΟΣ

Καινοτόμα προγράμματα στα σχολεία του Αλμυρού

καινοτόμα-προγράμματα-στα-σχολεία-το-777461

Τα καινοτόμα προγράμματα που εκπονήθηκαν στη διάρκεια του σχολικού έτους παρουσίασαν χθες το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού και το 1ο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Χριστίνα Κουτελίδα, παρουσίασαν τα προγράμματα τους που αφορούσαν, την έκδοση μαθητικής εφημερίδας «Όλα εν “τάξη”», με ένθετο Τουριστικό Ταξιδιωτικό Οδηγό Αλμυρού.

Παράλληλα, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Χαρίκλεια Μιχαλακοπούλου, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα «Αντιμετωπίζω τον σχολικό εκφοβισμό» και «Κομποστοποίηση».

Οι μαθητές του Β1 και Β2 τμήματος του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, στο πλαίσιο της υλοποίησης του καινοτόμου προγράμματος συνέλεξαν πληροφορίες και φωτογραφίες, ώστε να συντάξουν ένα πλήρη τουριστικό οδηγό της περιοχής του Δήμου Αλμυρού.

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού Χρήστος Καλλές, αναφερόμενος στον έντυπο Τουριστικό Ταξιδιωτικό Οδηγό του Δήμου Αλμυρού, που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου με την βοήθεια της καθηγήτριας κ. Κουτελίδα, τόνισε ότι: «ο αναγνώστης θα μπορεί να πληροφορηθεί για την ιστορία της περιοχής, καθώς και να ενημερωθεί για τις φυσικές ομορφιές, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους. Παράλληλα θα αντλεί χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινή ζωή όπως φαρμακεία, πρατήρια, ξενοδοχεία, δρομολόγια λεωφορείων, τοπικά προϊόντα κ.α».

Οι πληροφορίες του Έντυπου Τουριστικού Ταξιδιωτικού Οδηγού Δήμου Αλμυρού είναι αλιευμένες κατά κύριο λόγο από το διαδίκτυο, αλλά και από έντυπα με αναφορές στον Αλμυρό.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Γυμνασίου Ευξεινούπολης Μαρία Σταυραντώνη, αναφερόμενη στα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο σχολείο της από τους μαθητές τόνισε: «Στόχος του Υπουργείου Παιδείας, εκτός από τις γνώσεις που δέχονται οι μαθητές, είναι και η εφαρμογή καινοτόμων δράσεων στο σχολείο το οποίο αποτελεί περιβάλλον καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη των παιδιών, ένα σημαντικό φορέα κοινωνικοποίησης μέσω του οποίου οι μαθητές αναπτύσσουν δράσεις και συμπεριφορές», προσθέτοντας ότι «ο βασικός στόχος των καινοτόμων δράσεων του σχολείου είναι η δημιουργική πνευματική μάθηση και η ενίσχυση των παιδιών να δεθούν με το σχολικό περιβάλλον, αντιμετωπίζοντάς το ως τόπο δημιουργίας, κριτικής συνείδησης χωρίς να τους δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου