ΑΛΜΥΡΟΣ

Διορθώσεις λογαριασμών ύδρευσης στον Αλμυρό

διορθώσεις-λογαριασμών-ύδρευσης-στο-796035

Προσλήψεις προσωπικού στη ΔΕΥΑΑΛ

Εξήντα ένα μειώσεις χρεώσεων έως και 50% αποφασίστηκαν ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ .της Επιχείρησης Υδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Αλμυρού, υιοθετώντας την εισήγηση της Επιτροπής Καταναλωτών που αφορά μείωση λογαριασμών οφειλόμενων κυρίως σε διαρροές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ κ. Ηλία Πάντζιο, πρόκειται για διαρροές στα δίκτυα των καταναλωτών, οι οποίες γίνονται αντιληπτές από τους τεχνικούς της εταιρίας κατά την μέτρηση στα ρολόγια. Οι καταναλωτές ενημερώνονται από τον τεχνικό ώστε να επισκευάσουν την διαρροή. Στη συνέχεια μπορούν να κάνουν αίτηση για την σχετική μείωση στο λογαριασμό αναφορικά με την περίοδο της αυξημένης κατανάλωσης λόγω της διαρροής.

Οι αιτήσεις εξετάζονται από την Τεχνική Υπηρεσία και στη συνέχεια από την Επιτροπή Καταναλωτών η οποία εισηγείται τις σχετικές μειώσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο. Όπως αναφέρει ο κ. Πάντζιος οι αιτήσεις για τις μειώσεις που φθάνουν στη ΔΕΥΑΑΛ δεν γίνονται όλες δεκτές, αλλά μόνο εκείνες που αφορούν κυρίως τις περιπτώσεις κρυφών διαρροών.

Ενδεικτικά αποφασίστηκε για καταναλωτές να αφαιρεθεί το 1/3 της κατανάλωσης των κυβικών για το 2ο & 3ο τρίμηνο του 2012, λόγω αφανούς διαρροής στην εσωτερική εγκατάσταση, να γίνει μείωση των καταναλωθέντων κυβικών για το 2ο τρίμηνο του 2012 στα 30 κυβικά, λόγω διαρροής στο φρεάτιο, να γίνει μείωση των καταναλωθέντων κυβικών για το 2ο και 3ο τρίμηνο του 2012 στα αντίστοιχα κυβικά των περσινών τριμήνων, λόγω διαρροής στο φρεάτιο, να αφαιρεθεί το 1/3 της κατανάλωσης των κυβικών για το 2ο τρίμηνο του 2012, λόγω αφανούς διαρροής στην εσωτερική εγκατάσταση, να γίνει μείωση 50% των καταναλωθέντων κυβικών για το 2ο τρίμηνο του 2012, λόγω αφανούς διαρροής στην εσωτερική εγκατάσταση, να γίνει μείωση των καταναλωθέντων κυβικών για το 2ο τρίμηνο του 2012 στα αντίστοιχα κυβικά του 2ου τριμήνου του 2010, λόγω διαρροής στο φρεάτιο κ.ο.κ.

Παράλληλα ομόφωνα επίσης το ΔΣ της ΔΕΥΑ Αλμυρού ενέκρινε τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Εισηγούμενος το θέμα στο ΔΣ, ο διευθυντής της επιχείρησης είπε ότι «με το υπ’ αρ. 8920/6-3-2013 έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει να αποστείλουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για έγκριση από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 τα αιτήματα για τον προγραμματισμό πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προκειμένου να καλύψουμε παροδικές ανάγκες για το έτος 2013.

Όπως γνωρίζετε λόγω της δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και στο πλαίσιο της περιστολής των κρατικών δαπανών, έχει περιοριστεί δραστικά η δυνατότητα των φορέων του Δημοσίου, ΟΤΑ και λοιπών ΝΠΔΔ ως προς πραγματοποίηση πάσης φύσεως προσλήψεων.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Ηλ. Πάντζιος είπε ότι «έχοντας υπόψη τις ανάγκες της υπηρεσίας για την εύρυθμη λειτουργία της και για την κάλυψη των εποχικών και παροδικών αναγκών θα πρέπει να αποφασίσουμε σχετικά με το αίτημα της ΔΕΥΑ Αλμυρού για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και πρότεινε την πρόσληψη δύο υδραυλικών ΔΕ με οκτάμηνη σύμβαση, εισήγηση η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Τα τυπικά προσόντα ανάλογα με την ειδικότητα, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις θα προσδιοριστούν από το ΑΣΕΠ και τη σχετική προκήρυξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η πρόσληψη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του έτους 2013 με τους κωδικούς «Τακτικές αποδοχές εργατοτεχνητών ορισμένου χρόνου» με το ποσό των 23.000 ευρώ και «Εργοδοτικές εισφορές εργατοτεχνητών ορισμένου χρόνου» με το ποσό των 7.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου