Αγιασμός για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-21, 21:10:23
Αγιασμός για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Αγιασμός με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου τελέστηκε σήμερα στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Τον αγιασμό τέλεσε Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, των διδασκάλων της Σχολής, Πρωτ. Ευσταθίου Βαρβαρέλη, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού, του κ. Δημητρίου Μανώλη, του κ. Ευθυμίου Παπαγεωργίου, Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, καθώς και των μαθητών και μαθητριών του Παραρτήματος.

Ο π. Επιφάνιος μετέφερε προς όλους τις θερμές πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου και καλωσόρισε τους μαθητές σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, ευχόμενος καλή δύναμη στο έργο της σπουδής και μαθητείας της ιεράς Ψαλτικής Τέχνης. Ο Δ/ντής της Σχολής αναφέρθηκε στην ιστορία της Σχολής, στην δυναμική του Παραρτήματος του Αλμυρού και στους καρπούς που αυτό παρήγαγε κατά την διάρκεια της μακράς ιστορικής του πορείας. Μίλησε στους μαθητές για την πνευματική διάσταση της Ψαλτικής Τέχνης, για την ποιότητα και το ήθος που την χαρακτηρίζει και κάλεσε όλους να την σπουδάσουν με συνέπεια, επιμονή, υπομονή και εμπιστοσύνη στους καλούς δασκάλους τους, οι οποίοι με μεγάλη αγάπη και περισσή προθυμία συνεχίζουν την παράδοση των προκατόχων τους. Ευχαρίστησε, τέλος, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αλμυρού για την εκπεφρασμένη αγάπη του προς την Σχολή και την πατρική του φροντίδα, επί σειρά ετών, ώστε όλα να κυλούν και να εξελίσσονται ομαλώς.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=