ΑΛΜΥΡΟΣ

Το εορταστικό τριήμερο περιμένει η εστίαση

το-εορταστικό-τριήμερο-περιμένει-η-εσ-89368

Σταθερά μειωμένη η κίνηση στα καταστήματα, παρά τη χαλάρωση των μέτρων

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου περιμένει για τόνωση στην κίνηση στην εστίαση ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ταβερνών, Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού.

Οπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Μπακίρης, η κίνηση στα καταστήματα του Αλμυρού συνεχίζει να είναι μειωμένη με τους τζίρους να καταγράφουν απώλειες σταθερά σε ποσοστά 70%-80%.

«Η εικόνα δεν έχει αλλάξει παρά τη χαλάρωση των μέτρων. Οι πολίτες έχουν υιοθετήσει άλλη νοοτροπία. Κάθονται στο σπίτι. Από το απόγευμα και μετά η πόλη «νεκρώνει».

Δεν βοηθά και ο καιρός να αλλάξει η κατάσταση. Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν για να βελτιωθεί η ψυχολογία του κόσμου», σημειώνει.

Βεβαίως, οι καταστάσεις στην εστίαση πάνε από το κακό στο χειρότερο. «Οι αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα έχουν φθάσει σε σημείο που δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις πάγιες δαπάνες των καταστημάτων μας. Δυστυχώς, εκεί που λέγαμε ότι υποχωρεί η πανδημία, ήρθε ο πόλεμος και όλα τα επακόλουθα.

Το ρεύμα διπλασιάστηκε. Σε πολλές επιχειρήσεις έχει φθάσει στο 80%. Το ίδιο και το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο. Τα έξοδα των επιχειρήσεων είναι τόσο πολλά, που οι επαγγελματίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε και στα έξοδα που απαιτούνται για τις πρώτες ύλες για να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα», σημειώνει.

Οι επιχειρηματίες εστίασης αισιοδοξούν να αλλάξει η κατάσταση με τη βελτίωση των καιρικών συνθήκων και το εορταστικό τριήμερο, ώστε να αναπληρώσουν τις απώλειες του χειμώνα.

«Θα πραγματοποιηθούν και οι παρελάσεις μετά από πολύ καιρό και θα βοηθήσει να πάμε προς το καλύτερο. Οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ενώ ήταν αρνητικό και το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου με συνεχείς βροχές και χιονοπτώσεις. Ολα έπαιξαν τον ρόλο τους», σημειώνει.

Από κει και πέρα οι επαγγελματίες δεν βλέπουν άμεσο αντίκτυπο των μέτρων για την ακρίβεια στην εστίαση.

«Δεν είναι αξιόλογα τα μέτρα, αφού δεν μας αγγίζουν. Αυτό που περιμένουμε και θα είναι βοήθεια για εμάς είναι το πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ΑΝΑΣΑ ΙΙ», προσθέτει ο ίδιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου