ΑΛΜΥΡΟΣ

«Είμαι χρήστης από νεαρή ηλικία», ο ισχυρισμός του 37χρονου μαχαιροβγάλτη

είμαι-χρήστης-από-νεαρή-ηλικία-ο-ισχ-93386

Στη φυλακή για τις ληστείες ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου ο 37χρονος, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα για δύο ληστείες σε κατάστημα καφέ στον ΣΕΑ Αλμυρού και σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Βόλο.

Συνοδεία αστυνομικών ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε τις πράξεις του και αρνήθηκε μόνο την κλοπή μοτοσικλέτας 56χρονου από τον Βόλο, αποδίδοντας ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του 26χρονο ημεδαπό, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος.

Ο ληστής απέδωσε την παράνομη δράση του στην εξάρτησή του από ναρκωτικές ουσίες. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών από νεαρή ηλικία. Αναγνώρισε ότι πρέπει να τιμωρηθεί και ζήτησε την επιείκεια των δικαστικών αρχών. Τέλος παρακάλεσε να του δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης.

Ο 37χρονος έχει εκτίσει ποινές φυλάκισης στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες. Μετά την απολογία του κρατήθηκε για να οδηγηθεί στις φυλακές της Λάρισας.

Ο κατηγορούμενος δρώντας από κοινού με τον 26χρονο εισέβαλε στις 26 Φεβρουαρίου σε κατάστημα καφέ στον ΣΕΑ Αλμυρού και απείλησε 27χρονο υπάλληλο με μαχαίρι, ζητώντας του τις εισπράξεις. Αρπαξε συνολικά 7.000 ευρώ και τράπηκε σε φυγή με τον 26χρονο με μοτοσικλέτα.

Ομως, δεν περιορίστηκε στη δράση. «Χτύπησε» και δεύτερη φορά στις 5 Μαρτίου, διαπράττοντας ληστεία με μαχαίρι σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Βόλο. Αυτή τη φορά επιτέθηκε στην 29χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, από την οποία άρπαξε με τη βία ποσό 3.700 ευρώ.

Οι κινήσεις του όμως είχαν καταγραφεί από κάμερα και ήταν θέμα χρόνου να συλληφθεί. Εις βάρος του εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και για τις δύο υποθέσεις. Τελικά, εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Αστυνομία στη Λάρισα. Ολες αυτές τις μέρες κρατούνταν, καθώς είχε ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου