ΑΛΜΥΡΟΣ

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον «συνταγματάρχη»

ποινή-φυλάκισης-15-μηνών-στον-συνταγμα-353727

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για το επεισόδιο με το πιστόλι κρότου, που προκάλεσε 57χρονος στη Νέα Αγχίαλο τον Ιούλιο του 2021.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος παραθέριζε στην περιοχή με φίλη του ουκρανικής καταγωγής, πήγε στην παραλία το απόγευμα με το κάμπριο αυτοκίνητό του και σε κατάσταση μέθης είχε τη μουσική στη διαπασών.

Οταν κόσμος που βρισκόταν στο σημείο του ζήτησε να χαμηλώνει την ένταση της μουσικής, αντέδρασε ενοχλημένος. Σταμάτησε το αυτοκίνητό του και απείλησε τους πολίτες με πιστόλι κρότου, ενώ τους είπε ότι είναι συνταγματάρχης.

Αμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του 57χρονου. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το πιστόλι κρότου, όπως και το μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών που βρήκαν στην κατοχή του.

Εναντίον του κατηγορούμενου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία πιστολιού κρότου και μαχαιριού κατ’ εξακολούθηση, απειλή και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και η υπόθεση παραπέμφθηκε να εκδικαστεί σε ρητή δικάσιμο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η οποία ορίστηκε για χθες.

Εντούτοις, ο κατηγορούμενος δεν ήταν στο δικαστήριο για να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του και καταδικάστηκε ερήμην.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου