ΤΟΠΙΚΑ

Δικαίωση για 42 Διευθυντές Λυκείων της Μαγνησίας μετά από 13 χρόνια!

δικαίωση-για-42-διευθυντές-λυκείων-της-μ-814605

Μποναμάς στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία η κατάθεση δεδουλευμένων στο πλαίσιο της πρόσθετης διδακτικής στήριξης από το 2007

Δικαίωση μετά από 13 ολόκληρα χρόνια δικαστικού αγώνα για 42 διευθυντές και συντονιστές του προγράμματος «Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη» σε λύκεια της Μαγνησίας. Οι 42 εκπαιδευτικοί για ακατανόητο λόγο δεν είχαν πληρωθεί για τις υπηρεσίες που παρείχαν τη διετία 2007 – 2009 σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους τους. Ο… μποναμάς όμως ήρθε στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία, πριν από λίγες ημέρες, οπότε και είδαν στους λογαριασμούς τους ποσά από 1.000 έως 7.000 ευρώ ο κάθε ένας.

Η ιστορία αρχίζει όταν το 2007 με πρωτοβουλία του τότε ταμία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, ξεκινούσε δικαστικός αγώνας για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων για συνολικά 42 διευθυντές λυκείων της Μαγνησίας και συντονιστές του προγράμματος «Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη». Σύμφωνα με τον συνήγορο των 42 Αγγελο Μαστοράκη πρόκειται για εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν για τον συντονισμό και την υποστήριξη του προγράμματος και δεν πληρώθηκαν σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους τους που δίδαξαν στο πρόγραμμα και αμείφθηκαν χωρίς πρόβλημα.

Οι 42 έκαναν προσφυγή για τα δεδουλευμένα της περιόδου 2007 – 2009 στο Πρωτοδικείο Βόλου κι εφόσον είχαν προηγηθεί άλλες ενέργειές τους για την καταβολή των οφειλόμενων σε αυτούς αποδοχών που όμως δεν ευδοκίμησαν. Η προσφυγή κατατέθηκε το 2011 στο Πρωτοδικείο Βόλου και η υπόθεση εκκρεμούσε.

Αρκετά χρόνια αργότερα, στις 29 Αυγούστου 2018, το Πρωτοδικείο με προδικαστική του απόφαση ζήτησε κάποια επιπλέον έγγραφα από τους 42 εκπαιδευτικούς, τα οποία εξέτασε, συνεδρίασε και εξέδωσε απόφαση δικαίωσης στις 21 Φεβρουαρίου 2019. Το δικαστήριο αναγνώρισε το θεμελιώδες δικαίωμα των εκπαιδευτικών να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που παρείχαν, υποστηρίζοντας ότι το Δημόσιο κατέστη πλουσιότερο με την εργασία των εναγόντων οι οποίοι δεν αμείφθηκαν.

Πάλι όμως η απόφαση χρειάστηκε μερικούς μήνες μέχρι να φθάσει στα χέρια των εκπαιδευτικών. Στις 29 Οκτωβρίου 2019 έλαβαν οι 42 γνώση της απόφασης που τους δικαίωνε στις διεκδικήσεις τους κι έκτοτε ξεκίνησε μαραθώνιος συγκέντρωσης των απαιτούμενων εγγράφων προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση και να μπορέσουν να πληρωθούν.

Το σύνολο των εγγράφων κατατέθηκε από τον συνήγορο των εκπαιδευτικών κ. Μαστοράκη έως τον Φεβρουάριο του 2020 και μόλις προ ημερών ήρθε ο μποναμάς απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εκπαιδευτικών.

Εκπαιδευτικοί που πήγαν στις τράπεζες να πληρωθούν τους μισθούς τους είδαν υπόλοιπο μερικών χιλιάδων ευρώ. Από 1.000 έως 7.000 ευρώ εισέπραξε ο καθένας ανάλογα με τον χρόνο που εργάστηκε, με τα ευχάριστα νέα να διαδίδονται πολύ γρήγορα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου