ΑΛΜΥΡΟΣ

Σημείο ιστορικής αναφοράς

σημείο-ιστορικής-αναφοράς-548028

Το Μουσείο Αλμυρού λειτουργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα

Επαναλειτουργεί για το κοινό το Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού και περιμένει τους επισκέπτες να περιηγηθούν στις αίθουσές του και να γνωρίσουν από κοντά την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Στις τρεις αίθουσες του μουσείου εκτίθενται αντικείμενα που προέρχονται από τις αρχαιολογικές ανασκαφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στην περιοχή του Αλμυρού και αφορούν διάφορες πολιτιστικές περιόδους και πιστοποιούν την ανθρώπινη δραστηριότητα και εξέλιξη από τα νεολιθικά χρόνια, τα πρώιμα ιστορικά, τα αρχαϊκά, τα κλασικά και τα ελληνιστικά.

Το Μουσείο του Αλμυρού μαζί με το Μουσείο του Βόλου αποτελούν βασικό μέλημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και σε αυτά ανήκουν ευρήματα των αρχαιολογικών ερευνών της Υπηρεσίας στην περιοχή του Αλμυρού και του Βόλου. Από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου είναι τα ευρήματα που χρονολογούνται στον 9ο και 8ο αιώνα π.Χ. και προέρχονται από ταφικούς τύμβους της περιοχής «Βουλοκαλύβα», όπου κυριαρχούσε η πρακτική της καύσης των νεκρών κυρίως πολεμιστών.

Ακόμη, σημαντικά είναι τα δείγματα γλυπτικής που προέρχονται από το ναό του Ασκληπιού στην πόλη των Φθιωτίδων Θηβών του 4ου αιώνα π.Χ. και σχετίζονται με τον Ασκληπιό και την οικογένειά του. Τέλος τα ευρήματα από τις ανασκαφές στις οικίες και τα νεκροταφεία των ελληνιστικών χρόνων της πόλης της Αλου εκφράζουν τον τρόπο ζωής, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης, από τις 08:30 έως τις 15:30, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας, συμπεριλαμβανομένων της αριθμητικά ελεγχόμενης εισόδου των επισκεπτών, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για το προσωπικό και τους επισκέπτες, της τήρησης απαραίτητης απόστασης δύο μέτρων και της χρήσης αντισηπτικού.

Στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας βρίσκονται ήδη αναρτημένα σύντομα ενημερωτικά φυλλάδια για την ενημέρωση των επισκεπτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου