ΑΛΜΥΡΟΣ

Γονείς… «έκλεισαν» σχολείο στη Σούρπη

γονείς-έκλεισαν-σχολείο-στη-σούρπ-168985

Δεν έστειλαν τα παιδιά τους για μάθημα υπό τον φόβο του κορονοϊού και οδήγησαν τον δήμαρχο σε απόφαση διήμερου λουκέτου

Πριν την επίσημη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων στο σύνολο της χώρας, γονείς μαθητών του νηπιαγωγείου Σούρπης επέβαλαν το δικό τους… λουκέτο.

Προχθές, Δευτέρα, από το σύνολο των 22 μαθητών, που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, μόλις οι δύο εμφανίστηκαν για μάθημα. Γονείς φοβούμενοι τον κορονοϊό επέλεξαν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι. Για το θέμα ενημερώθηκε ο δήμαρχος Αλμυρού Ευάγ. Χατζηκυριάκος, ο οποίος πήρε απόφαση για το κλείσιμο της σχολικής μονάδας για δύο ημέρες.

Χθες το σχολείο παράμεινε κλειστό, ενώ σήμερα δεν θα λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα στο σύνολο της χώρας με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Μέχρι και πριν την ανακοίνωση του κλεισίματος των σχολείων, γονείς απευθύνονται στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εκφράζοντας την ανησυχία τους για παιδιά που έχουν ταξιδέψει με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό και δεν αποκλείεται να είναι ασυμπτωματικοί φορείς του νέου ιού, ζητώντας τη λήψη μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί με βάση εγκύκλιο, που έφθασε προχθές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού, ζητούν από τους γονείς που ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό να παραμένουν προληπτικά για 14 ημέρες στο σπίτι.

Σε… «καραντίνα» θα έμπαιναν και οι τρεις εκπαιδευτικοί που επέστρεψαν χθες αργά το βράδυ από ταξίδι στη Μάλαγα Ισπανίας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus.Η καραντίνα δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε καμία περίπτωση, δεδομένου ότι όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Αύριο Πέμπτη 12 και μεθαύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου, με αποφάσεις των Δήμων Βόλου και Ρήγα Φεραίου, θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα σχολικά κτίρια για προληπτικούς και ψυχολογικούς λόγους. Σε απολύμανση των σχολικών μονάδων αναμένεται να προχωρήσει και ο Δήμος Αλμυρού, αν και η απόφαση του δημάρχου δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως.

Νέα κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Την ίδια ώρα που τα σχολεία κλείνουν υπό τον φόβο του κορονοϊού, μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας προχώρησαν χθες σε νέα κατάληψη από την τέταρτη ώρα μαθημάτων και μετά, διαμαρτυρόμενοι για τα δημοσιεύματα που… προσβάλλουν την εικόνα του σχολείου τους και… απαιτώντας την άμεση διαγραφή τους.

Σημειώνεται ότι το σχολείο έχει ήδη συμπληρώσει 18 ημέρες κατάληψης και φλερτάρει με απόφαση για παράταση του σχολικού έτους. Πλέον με το υποχρεωτικό κλείσιμο όλων των σχολείων για δύο εβδομάδες, το σχολείο ξεπερνά τις 30 ημέρες απώλειας διδακτέας ύλης.

Οι μαθητές εκτός των άλλων ζητούν συντήρηση των αιθουσών, δωρεάν μετακινήσεις και να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου