ΑΛΜΥΡΟΣ

Κάδοι απορριμμάτων από την «Εν Δράσει»

κάδοι-απορριμμάτων-από-την-εν-δράσει-190062

Στα πλαίσια της μακρόχρονης προσπάθειας που καταβάλλει η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», για την προστασία του περιβάλλοντος, τοποθέτησε, με δική της πρωτοβουλία και ευθύνη, σε παραλίες του Αλμυρού, στο δάσος Κουρί και αλλού, κάδους απορριμμάτων, των οποίων τη δημιουργία και κατασκευή, επιμελήθηκε η ίδια.

Πρόκειται για μια ουσιαστική κίνηση που μοναδικό της σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του Αλμυρού, αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή και τις παραλίες του, ώστε να φροντίσουν για την μείωση, όσο είναι δυνατό, των σκουπιδιών τα οποία μολύνουν το περιβάλλον και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

Για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν αυτοσχέδιοι κάδοι με το λογότυπο της «Εν Δράσει» στην παραλία του Αλμυρού, της Παχιάς Αμμου, των Νηών, στην πηγή Τσουκνίδα, στην Οθρυ, στον Προφήτη Ηλία (Τσατάλι) και στο δάσος Κουρί.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα των χώρων αυτών, όπου εμείς και τα παιδιά μας απολαμβάνουμε στιγμές ξεκούρασης, πρέπει να μας ευαισθητοποιήσουν και να θέσουμε σε προτεραιότητα την προσπάθεια αυτή. Η τοποθέτηση κάδων στους χώρους αυτούς αποτελεί ένα μέτρο, η αποτελεσματικότητα του οποίου εξαρτάται από τη συνεργασία όλων μας, καθώς είναι υπόθεση όλων μας.

Ας βοηθήσουμε όλοι, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του τόπου μας και η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, να γίνουν πραγματικότητα και ας συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί ως σύνολο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει» .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου