ΤΟΠΙΚΑ

Φάρμακα από το Βόλο σε Ειδομένη και Κ.Υ. Αλμυρού

φάρμακα-από-το-βόλο-σε-ειδομένη-και-κ-υ-69421

Ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας

Σε όλο και περισσότερους φορείς και συλλογικότητες του Βόλου, αναπτύσσονται δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη συγκέντρωση διαφόρων ειδών για την υποστήριξη της διαμονής προσφύγων στους καταυλισμούς που δημιουργούνται.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, μέσα από την ευαισθητοποίηση των μελών του αλλά και από προσφορές φαρμάκων που στάλθηκαν στο Κοινωνικό φαρμακείο από διάφορες χώρες της Ε.Ε., συγκέντρωσε υλικό το οποίο απέστειλε ήδη στο Φαρμακευτικό Σύλλογο στο Κιλκίς για να διανεμηθεί στις ομάδες των ιατρών που ενεργούν στην Ειδομένη και σε άλλους καταυλισμούς της περιοχής.

Η δράση και ο σκοπός λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, έχουν γίνει γνωστοί και εκτός συνόρων και πρόσφατα ευαισθητοποιημένοι πολίτες από τη Γερμανία και τη Γαλλία, έστειλαν κούτες με διάφορα φάρμακα στη Μητρόπολη, ενώ σημαντικές είναι και οι προσφορές φαρμακοποιών της Μαγνησίας που υποστηρίζουν την κοινωνική δομή που λειτουργεί με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και εξυπηρετεί 300 ανασφάλιστα άτομα στο νομό.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων. Ματσιόλης, τονίζει πως εκτός από τις πέντε κούτες με φάρμακα που στάλθηκαν στην Ειδομένη άλλες τρεις κούτες, στάλθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το οποίο κλήθηκε να καλύψει ανάγκες εκατοντάδων μεταναστών που φιλοξενήθηκαν για λίγες ημέρες στον ΣΕΑ Αλμυρού.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, το οποίο θα επωμιστεί το βάρος υγειονομικής κάλυψης των 300 προσφύγων που θα διαμένουν στον ΣΕΑ Αερινού.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Στο μεταξύ, συνεχίζεται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (Διοικητήριο) η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρουν ιδιώτες, σχολεία, φορείς και συλλογικότητες για τους πρόσφυγες.

Ρούχα, κουβέρτες, είδη προσωπικής υγιεινής αλλά και γάλατα, τρόφιμα μακράς διάρκειας και παραφαρμακευτικό υλικό (πάνες, πιπίλες, γάζες κ.α.), μεταφέρονται καθημερινά στο κτίριο και ταξινομούνται ώστε να διατεθούν άμεσα στους πρόσφυγες που θα φτάσουν στην περιοχή μας (τηλ. 24213 52173 και 52519).

Οι εργαζόμενοι

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, το νεοσυσταθέν Τοπικό Τμήμα του Συλλόγου στην Μαγνησία (Σ.Ε.Π.Θ. – ΤΟ.Τ.Μ.) συγκέντρωσε από τους συναδέλφους που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες / μετανάστες που καταφτάνουν στην περιοχή μας.

«Ευαισθητοποιημένοι από τις σκληρές συνθήκες επιβίωσης τις οποίες καλούνται οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σωτηρίας απ’ τις εμπόλεμες πατρίδες τους, πολλοί συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σ.Ε.Π.Θ.-ΤΟ.Τ.Μ. και μάζεψαν είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, αλλά και φάρμακα για να συνδράμουν στην ελάχιστη ανακούφιση από το δράμα τους, απότοκο παγκόσμιων γεγονότων» αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα, παραδόθηκαν στο σημείο συγκέντρωσης των εν λόγω αγαθών της ΠΕ Μαγνησίας είδη όπως γάλα, γάλα σε σκόνη, κρέμες, χυμοί, εμφιαλωμένα νερά, κρουασάν, μπισκότα, γκοφρέτες, ξηροί καρποί, φρυγανιές, κριτσίνια, φάρμακα, αντισηπτικά μαντήλια, σερβιέτες, βρεφικές πάνες, χαρτιά υγείας, μπουφάν, κουβέρτες, υποδήματα, κ.ά.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε κατά τις πρώτες ημέρες που το προσφυγικό κύμα έκανε αναγκαστικά μία «στάση» το δύσκολου ταξιδιού του στην περιοχή μας (ΣΕΑ Αλμυρού) και δεν τελειώνει εδώ καθώς αναμένονται τόσο οι ροές όσο και τέτοιες «στάσεις» στην περιοχή μας να συνεχιστούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου