Κι αυτοί χτενίζονται…

κι-αυτοί-χτενίζονται-478720

Η μετωπική Σαμαρά-Μπακογιάννη ήρθε νωρίς τελικά. Το ερώτημα είναι πού θα φτάσει. Πάντως όλες αυτές οι υπερβολές, οι υστερίες αλλά και οι αντιφάσεις και από τις δυο πλευρές, μάλλον στα όρια του τραγέλαφου φτάνουν. Από την επομένη κιόλας του "Μπάντμιντον" με την "αυθόρμητη κοσμοσυρροή", υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη, είδαμε τον βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη να καταφέρεται εναντίον του κ. Σαμαρά, προκαλώντας ο ίδιος τη διαγραφή του, η οποία έκανε και τον εν λόγω βουλευτή πιο γνωστό στο ευρύ κοινό, πέρα από τα όρια της Κρήτης… Χθες ακολούθησε ο βουλευτής Ηλίας Γ. Κοντογιάννης στο ίδιο μήκος κύματος με τον συνάδελφό του εναντίον του κ. Σαμαρά, με τη διαφορά ότι ανεξαρτητοποιήθηκε πριν διαγραφεί. Τυχαία και αυθόρμητα όλα αυτά; Δεν νομίζω όπως δεν το νομίζει και κανείς… Είδηση βεβαίως θα ήταν το αντίθετο, καθώς οι σχέσεις του με την κυρία Μπακογιάννη είναι γνωστές. Συνεπώς, μέχρι στιγμής, δεν πρόκειται για ρεύμα από τη Ν.Δ. προς τη Δημοκρατική Συμμαχία αλλά για προσυμφωνημένες κινήσεις που είναι ολοφάνερες. Κερδίζει τις εντυπώσεις από τα συγκεκριμένα πρόσωπα η κύρια Μπακογιάννη; Μάλλον όχι, αντιθέτως προκαλεί τάσεις συσπείρωσης των οπαδών της Ν.Δ. περί τον Α. Σαμαρά.

Η Ρηγίλλης από την πλευρά της αν και ανεπισήμως απαξιώνει τα συγκεκριμένα πρόσωπα, λέγοντας ότι "δεν χάσαμε και τίποτα γίγαντες της πολιτικής" ωστόσο προς τα έξω συμπεριφέρεται σαν να χάθηκαν οι μεγαλύτερες διάνοιες.

Αν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι ανησυχίας, τότε φαίνεται πως στη Ρηγίλλης υπάρχει σοβαρό έλλειμμα ψυχραιμίας με ροπή στο βερμπαλισμό κατ΄ εξακολούθηση… Από την "ολική επαναφορά" με την οποία έντυσαν την επίδοσή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέχρι τον μπλε χάρτη με τις νομαρχίες που… έχουν καταργηθεί, και από τις εμμονές που θέλουν τον Α. Σαμαρά πρωθυπουργό όπου νάνε, μέχρι τις χθεσινές κορώνες. Στοιχίζονται περί τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας δυο βουλευτές πιο "Ντορικοί" και από την ίδια και στη Ρηγίλλης μιλούν για νέα αποστασία!

Αν στην κοινωνία υπάρχει ρεύμα υπέρ της Ντόρας θα φανεί και δεν θα το ανακόψει καμία υπερβολή και κανένα επικοινωνιακό εύρημα της Ν.Δ. Αν δεν υπάρχει, πάλι θα φανεί, όποτε δεν χρειάζεται έτσι κι αλλιώς να κάνουν σαν υστερικοί στη Ρηγίλλης.

Εκτός αν φοβούνται άλλες εξελίξεις οι οποίες μπορεί να σχετίζονται όντως με κινήσεις αποστασίας… Όσο όμως η Ρηγίλλης δεν το ξεκαθαρίζει, όσο τα "νέα" πρόσωπα της Ντόρας θα είναι πολιτικοί άνδρες του επιπέδου Μαρκογιαννάκη ή Γιακουμάτου και όσο ο Γ. Καρατζαφέρης θα προσπαθεί να πιάσει στασίδι στο νέο σκηνικό που τεκταίνεται, τόσο οι παίκτες της κεντροδεξιάς παράταξης θα δίνουν την εντύπωση ότι ενώ ο κόσμος χάνεται, αυτοί χτενίζονται…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου