Κατά λάθος Δημοκρατία…

κατά-λάθος-δημοκρατία-464439

Η περιγραφή του ήταν συγκλονιστική: «Λίγο μετά τις 4, βρέθηκα στη Φορμίωνος στο Βύρωνα. Ένας με πολιτικά μου προτάσσει περίστροφο, λέει Ασφάλεια, και συγχρόνως βρίζει. Βλέπω ανθρώπους με κουκούλες να έρχονται προς τα πάνω μου. Άρχισα να φωνάζω βοήθεια γιατί ένιωθα ότι απειλούμαι. Νόμιζα ότι ήταν επίθεση από ακροδεξιούς. Έπεσαν πάνω μου 3-5 άτομα για να με ακινητοποιήσουν. Όσο ήμουν κάτω, έλεγα το όνομά μου, ότι είμαι υποψήφιος διδάκτορας, ότι δουλεύω στο Ινστιτούτο Πουλατζά και ότι είμαι μέλος του ΣΥΝ. Φοβήθηκα πολύ, φώναζα βοήθεια, τίποτα δεν τους σταμάταγε. Έφαγα ξύλο. Με έσπρωξαν σε ένα αμάξι, με έβριζαν με σκαιό τρόπο, μου έλεγαν θα μου κάνουν ένεση. Ένας είπε σε έναν άλλο ότι "φοβάται τους ακροδεξιούς η μ….α. Έφτασα κάπου, που έμοιαζε σαν "σκοτεινό γκαράζ" και με έβαλαν σε ασανσέρ. Άκουσα να λένε, "πηγαίνετέ τον στον 12ο, στην Αντιτρομοκρατική". Βρέθηκα σε ένα σκηνικό ναζιστικής τρομοκρατίας. Με ξεγύμνωσαν. Όταν έμεινα γυμνός μου έλεγαν να γυρίζω, να κοιτάω γύρω – γύρω, δεν ξέρω γιατί. Μετά από ώρα, μου έδωσαν τα πράγματά μου. Με ρώταγαν για μια ταυτότητα που είχα βρει – σκόπευα να τη δώσω στη αστυνομία. Μετά με πήγαν στον 6ο όροφο. Εκεί υπέστην ένα άτυπο σεμινάριο από τον αστυνόμο που με ρώτησε: "Αν κάποιος μπει στο σπίτι σου, σε κλέψει, τον πιάσεις επ΄ αυτοφόρω και μετά κλαψουρίζει τι θα σκεφτόσουν;"….».

Ο 28χρονος Δημοσθένης Παπαδάτος – Αναγνωστόπουλος, υποψήφιος διδάκτορας πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στέλεχος του ΣΥΝ, συνελήφθη… κατά λάθος! Ξυλοκοπήθηκε, ταπεινώθηκε στο Γραφείο Προστασίας Πολιτεύματος(!) επειδή, όπως οι ίδιοι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής παραδέχθηκαν η προσαγωγή του έγινε από παρανόηση λόγω ομοιότητάς του με κάποιον από τους νεαρούς, που συνελήφθησαν προχθές ως ύποπτοι τρομοκρατίας!

Ένας αξιωματικός ψέλλισε μέσα από τα δόντια του μια μασημένη συγνώμη, η επίσημη απάντηση της ΕΛΑΣ ήταν ότι "όλα έγιναν νόμιμα και πως τα όσα καταγγέλλει ο νεαρός δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής, που μέχρι την υπουργοποίησή του πλασάρονταν ως η αριστερή συνείδηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπήκε καν στον κόπο – τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές- να διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, έστω και για τα μάτια του κόσμου που λέει ο λόγος… Τα κανάλια προσπέρασαν το θέμα με τυπική διεκπεραίωση, το τηλεοπτικό κοινό γαλουχημένο αναλόγως από την τηλεοπτική Δημοκρατία, σκέφτηκε "γύρευε τώρα τι κουμάσι είναι ο νεαρός" και η κατά λάθος Δημοκρατία αυτοϊκανοποιήθηκε για άλλη μια φορά…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου