ΤΡΙΚΑΛΑ

Προχωρούν τα έργα στην Πύλη Τρικάλων

προχωρούν-τα-έργα-στην-πύλη-τρικάλων-542853

Επιταχύνονται οι ρυθμοί για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Πύλη Τρικάλων, ενώ ένα δεύτερο, εξίσου σημαντικό, έργο έχει ολοκληρωθεί, όπως διαπίστωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης που επισκέφτηκαν τα δύο έργα για να ενημερωθούν σχετικά με την πρόοδο των εργασιών.

Πρόκειται για την γέφυρα του Πορταΐκού Ποταμού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ η οποία βρίσκεται σε ποσοστό ολοκλήρωσης 65% και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Πύλης προϋπολογισμού 480.000 ευρώ η οποία έχει ολοκληρωθεί. Και τα δυο έργα χρηματοδοτούνται από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του για τα έργα ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, εμείς ως αιρετή Περιφέρεια επιταχύνουμε τους ρυθμούς για την ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ. Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, το ΕΣΠΑ αποτελεί δύναμη ελπίδας για τη Θεσσαλία. Κάθε έργο του δημιουργεί μόχλευση στην τοπική κοινωνία και οικονομία και στηρίζει θέσεις εργασίας ή συμβάλλει στη δημιουργία καινούργιων.

Η γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού, μήκους 210 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων, μαζί με τα συνοδά έργα της πρόσβασης, είναι ένα έργο που διευκολύνει την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και δημιουργεί ασφάλεια στις μετακινήσεις. Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων αφού η κατασκευή της νέας γέφυρας ήταν επιβεβλημένη, καθώς η υπάρχουσα δεν εξυπηρετούσε τους αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους και την οδική ασφάλεια.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γενικού Σχολείου Πύλης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και παραδίδεται σύντομα προς χρήση. Το έργο αυτό έλειπε από την Πύλη, μιας και το σχολείο είναι ιδιαίτερης σημασίας για όλη την περιοχή».

Αναλυτικά στοιχεία έργων:

  • Το έργο με τίτλο «Κατασκευή γέφυρας μετά προσβάσεων στον Πορταϊκό ποταμό επί της επαρχιακής οδού Πύλης Αγίου Βησσαρίωνα», προϋπολογισμού 4.500.000,00 € (με ΦΠΑ) περιλαμβάνει την κατασκευή γέφυρας επί της Επαρχιακής Οδού Πύλης – Αγίου Βησσαρίωνα, συνολικού μήκους 210 μέτρων και συνολικού πλάτους 12,00 μέτρων μετά των προσβάσεων για τη σύνδεση της γέφυρας και την υψομετρική προσαρμογή αυτής με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Η γέφυρα, κατασκευάζεται από σκυρόδεμα με τοιχοειδή βάθρα και συμπαγή πλάκα από σκυρόδεμα μεταβλητού πάχους. Η κατασκευή της γέφυρας κρίθηκε απαραίτητη για την βελτίωση του οδικού δικτύου και για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή, η οποία σήμερα εξυπηρετείται από την υπάρχουσα παλαιά και στενή γέφυρα πλάτους 3,5 m.
  • Το έργο «Αποπεράτωση Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων των Διδακτηρίων 1ου & 2ου Γυμνάσιου και Λυκείου του Δήμου Πύλης Π.Ε. Τρικάλων» είναι προϋπολογισμού 480.000,00 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και Κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το κτίριο εμβαδού 470 m2, θα εξυπηρετεί τις απαιτούμενες ανάγκες κοινωνικών εκδηλώσεων και της άθλησης (γυμναστική) των γυμνασίων και του Λυκείου. Το κτίριο περιλαμβάνει την είσοδο και την αίθουσα εκδηλώσεων με τους βοηθητικούς χώρους, ήτοι χώρους υγιεινής, αποδυτηρίων, λεβητοστάσιο και αποθήκες. Με παλαιότερη εργολαβία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (επιχορήγηση π. Ν. Α. Τρικάλων), ολοκληρώθηκε ο φέρων οπλισμός του κτιρίου από σκυρόδεμα, οι τοιχοποιίες από οπτοπλινθοδομή και η σιδηρά στέγη με την επικάλυψη από πανέλα πολυουρεθάνης, ενώ με την εν εξελίξει εργολαβία ολοκληρώθηκαν οι υπολειπόμενες εργασίες.

thessalianews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου