ΤΟΠΙΚΑ

Βραδυφλεγής βόμβα το «Αλυκόρεμα»

βραδυφλεγής-βόμβα-το-αλυκόρεμα-771911

«Φωτιές» ανάβει η οικονομική κρίση, αφού λόγω των άδειων ταμείων του Δήμου Βόλου για άλλη μία χρονιά το Αλυκόρεμα στις περιοχή των Αλυκών, έχει μείνει ακαθάριστο, μετατρέποντας το εν δυνάμει σε «βόμβα».

Οι περίοικοι των γύρω σπιτιών όπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναγκάζονται να καθαρίζουν μόνοι τους σιγά σιγά, κομμάτια του χειμάρρου προκειμένου να μην κινδυνεύσουν τα σπίτια τους σε ενδεχόμενο φωτιάς.

Οι περίοικοι των Αλυκών προσθέτουν ότι έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους ωστόσο παρότι βρισκόμαστε εν όψει καλοκαιρινής σεζόν ακόμη δεν έχει γίνει καμία ενέργεια καθαρισμού.

Σκουπίδια, μπάζα και ξερά χόρτα συνθέτουν το σκηνικό σε πολλά σημεία στις Αλυκές. Μάλιστα κάτοικος της περιοχής επισημαίνει : «Αυτό που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Είμαστε στις αρχές του καλοκαιριού και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, με αποτέλεσμα να φοβόμαστε το ενδεχόμενο φωτιάς. Το Αλυκόρεμα βρίσκεται δίπλα σε πολλά σπίτια, τι πρέπει να κάνουμε, πως πρέπει να το πούμε ότι πρέπει να καθαριστεί. Καθημερινά άλλωστε ακούμε για φωτιές που ξεσπούν σε ακαθάριστα οικόπεδα».

Να σημειωθεί ότι πέρσι ένα μεγάλο μέρος του Χειμάρρου είχε καθαριστεί από εθελοντές-κατοίκους της περιοχής.

Τέλος ο ίδιος επισημαίνει «τα ξερά χόρτα και οι καλαμιές που βρίσκονται μέσα στο Αλυκόμερα, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους. Τα σπίτια μας βρίσκονται δίπλα ενώ τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η αδιαφορία μπορεί να σκοτώσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου