ΤΟΠΙΚΑ

Εργολάβος δέσμευσε 80.000!

εργολάβος-δέσμευσε-80-000-434368

Εγκαταλείπει ο ένας εργολάβος μετά τον άλλο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξαιτίας μη καταβολής των απαιτούμενων χρημάτων με αποτέλεσμα δεκάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Μάλιστα το πρόβλημα έχει οξυνθεί καθώς εργολάβος ο οποίος παραμένει για πολλούς μήνες απλήρωτος προσέφυγε δικαστικά και δέσμευσε 80.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του Ιδρύματος.
 
Εντονότατο πρόβλημα λειτουργίας αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εκτός από τα μεγάλα χρέη του το Ίδρυμα έρχεται «πρόσωπο με πρόσωπο» σε καθημερινή βάση με δυσάρεστες εκπλήξεις που αφορούν κυρίως στις οικονομικές του συναλλαγές.
Με την πρώτη δόση του τακτικού προϋπολογισμού ύψους 1.7 εκ. ευρώ καλύφθηκαν τα 2/3 των χρεών του 2010 και σχεδόν κανένα πάγιο έξοδο δεν έχει πληρωθεί για το 2011.
Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες δίνουν μάχη καθημερινά για να βάλουν τα τιμολόγια και υποχρεώσεις σε μια σειρά και δέχονται συνεχώς παράπονα από προμηθευτές και εργολάβους για καθυστερήσεις στις πληρωμές.
Ωστόσο η διοίκηση του Ιδρύματος πριν λίγες ημέρες δέχτηκε ακόμη ένα πλήγμα. Εργολάβος προσέφυγε δικαστικά εναντίον του Πανεπιστημίου και μάλιστα κατάφερε τη δέσμευση 80.000 ευρώ περίπου από τον ένα και μοναδικό λογαριασμό του Ιδρύματος από τον οποίο πληρώνονται όλες οι υποχρεώσεις του.
Να σημειωθεί πως ο εν λόγω εργολάβος έλυσε τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξαιτίας μεγάλης καθυστέρησης στην πληρωμή του.
Όμως το παράδειγμα του παραπάνω εργολάβου φαίνεται πως ακολουθούν κι άλλοι οι οποίοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και μάλιστα «απειλούν» ακόμη και με στάση εργασιών.
Στη μέση αυτής της διαμάχης όμως βρίσκονται οι δεκάδες εργαζόμενοι που κυριολεκτικά βρίσκονται όμηροι των γεγονότων και αισθάνονται μία καθημερινή εργασιακή ανασφάλεια.
Χθες εργαζόμενες στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Απόστολο Νάνο συναντήθηκαν με τον αντιπρύτανη κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη για να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων.
Η συζήτηση δεν είχε συγκεκριμένη κατάληξη, με τον αντιπρύτανη να ενημερώνει μόνο για την υπάρχουσα κατάσταση. Το Σωματείο Καθαριστριών έκανε λόγο για απολύσεις φυλάκων, καθαριστριών, για περικοπές ωραρίων αλλά και για εκβιασμούς που δέχονται οι καθαρίστριες από τους εργολάβους.
Με επίσημη επιστολή του το Σωματείο ζητά από τους αρμοδίους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να βάλουν φρένο στην ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση και να δώσουν τέλος στην παθογένεια αυτή που επικρατεί στο θέμα των εργολαβιών.
Οι καθαρίστριες θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες τους τρόπους που θα κινητοποιηθούν στην περίπτωση που εργολάβοι προχωρήσουν σε στάση εργασιών, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου