ΤΟΠΙΚΑ

Εδωσαν μηνύματα ζωής

εδωσαν-μηνύματα-ζωής-15016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο των εκδηλώσεων που είχε προγραμματισθεί από τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Μέριμνας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, με αφορμή την 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 6 Μαΐου με την ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Μεσογειακή Αναιμία: Η πορεία Ζωής ενός χρόνιου πάσχοντα», στην οποία συμμετείχαν με εισηγήσεις: η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Δέσποινα Λουκάκη – παιδίατρος, η κ. Ιουλία Νησιώτου – Μαντέλου, επίκουρη καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – παιδίατρος, ο Στέλιος Κοντακιώτης, κλινικός ψυχολόγος και ψυχαναλυτής και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τη Χορωδία «Ιωνία», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Κορνηλίας Φραγκογιάννη.

Τη Δευτέρα 7 Μαΐου, σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και το 1ο ΓΕΛ, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία με αρκετά μεγάλη συμμετοχή και συλλογή αίματος.

Την Τρίτη 8 Μαΐου, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ν. Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, με εξίσου σημαντική συμμετοχή από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο αλλά και άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση όλων των παραπάνω, και ιδιαίτερα στις γιατρούς και τις νοσηλεύτριες της κινητής μονάδας αιμοληψίας, που εργάστηκαν στις δύο εθελοντικές αιμοδοσίες οι οποίες διοργανώθηκαν από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου