ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωσε στήριξη στον Μαργ. Πατσιαντά

δήλωσε-στήριξη-στον-μαργ-πατσιαντά-487152

Δημόσια παρέμβαση χθες από τον πρώην Δήμαρχο Βόλου Μιχάλη Κουντούρη, μόλις πέντε μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής, με συνέντευξη που παραχώρησε αργά το μεσημέρι στην TRT και στο Σωτήρη Πολύζο.

Ο μακροβιότερος Δήμαρχος Βόλου καθ’ όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο εξέφρασε την πολιτική του στήριξη για τις εκλογές της Κυριακής για το Δήμο Βόλου στο Μαργαρίτη Πατσιαντά, αφού όπως είπε «ο συνδυασμός «Δρόμοι Συνεργασίας» είναι ο μόνος που έχει αυτοδιοικητικά και αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, ενώ ο επικεφαλής της έχει, όπως πρόσθεσε, γνώση, εμπειρία και επιπλέον δεν έκανε την πολιτική… επάγγελμα».

Ο πρώην Δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε ακόμη και στον «Καλλικράτη», για τον οποίο σχολίασε ότι δεν ρωτήθηκαν οι τοπικές κοινωνίες, ενώ οι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής μας έλαμψαν δια της απουσίας τους στη διαμόρφωση του νέου χωροταξικού – διοικητικού χάρτη της Μαγνησίας. Ο Μιχάλης Κουντούρης είπε ακόμη ότι ο νέος Δήμος Βόλου χαρακτηρίζεται από έναν γιγαντισμό, καθώς συναπαρτίζεται από ανομοιογενείς πολεοδομικές ενότητες. Ο πρώην Δήμαρχος σημείωσε ότι ο Δήμος Βόλου θα έπρεπε να αποτελέσει ένα ενιαίο Δήμο με τη Νέα Ιωνία, την Αισωνία, τον Ιωλκό και ενδεχομένως και την Πορταριά. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Κουντούρης, η Αγριά και η Αρτέμιδα θα έπρεπε να είναι στο Δήμο Κεντρικού Πηλίου καθώς αποτελούν ξεχωριστή πολεοδομική ενότητα από το Βόλο, όπως διαφορετική πολεοδομική ενότητα και σε ξεχωριστό Δήμο θα έπρεπε να είναι και ο Δήμος Νέας Αγχιάλου.

Ο κ. Κουντούρης είπε ακόμη ότι στις θητείες Μήτρου και Βούλγαρη η πόλη παρέμεινε σε τέλμα, ενώ εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία απέκλεισε τον κ. Μήτρου γιατί είχε χάσει ήδη τις εκλογές του 2006, ενώ για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι επιχείρησε να «φορτώσει» όλη την κακοδιαχείριση της τελευταίας τετραετίας μόνο στο σημερινό Δήμαρχο, τη στιγμή που η ευθύνη ήταν συλλογική και όλης της Δημοτικής Ομάδας Πλειοψηφίας. Αυτό, συνέχισε ο Μ. Κουντούρης, είχε ως αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να πρωτοτυπήσει πανελλαδικά, μη δίνοντας το χρίσμα σε ένα εν ενεργεία Δήμαρχο που δικαιωματικά έπρεπε να είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος. Καταλήγοντας ο κ. Κουντούρης είπε ότι ο κ. Σκοτινιώτης δεν μπορεί να κάνει μία νέα αρχή όπως επαγγέλλεται, καθώς είναι μαζί του τα πρόσωπα που συνδιοικούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Δήμο Βόλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου