ΤΟΠΙΚΑ

Να μην καταργηθούν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου

να-μην-καταργηθούν-τα-καπη-του-δήμου-βό-488364

Με επισκέψεις το πρωί στο λιμάνι του Βόλου και το Τελωνείο, στα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου και στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Νεάπολης και το απόγευμα με περιοδείες στη Δράκεια και την Αγριά συνεχίστηκε η προεκλογική εκστρατεία του υπ. Δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Στο λιμάνι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας», συναντήθηκε και συζήτησε με το Δ/ντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Δημήτρη Θεοδώρου για τα προβλήματα και για τους σχεδιασμούς του Οργανισμού για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ακόμη ο υπ. Δήμαρχος Βόλου συναντήθηκε με το προσωπικό που εργάζεται στον ΟΛΒ Α.Ε, στη συνέχεια επισκέφθηκε το Τελωνείο, συνομίλησε και με εκτελωνιστές, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και με μέλη του Συνδέσμου Λιμενεργατών.

Αναταραχή στα ΚΑΠΗ

Στη συνέχεια ο υπ. Δήμαρχος Βόλου επισκέφθηκε τα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου στην οδό Βασσάνη και στην οδό Κωνσταντά με Δον Δαλεζίου και συζήτησε με το προσωπικό και τους συνταξιούχους. Οι τελευταίοι δεν έκρυψαν την ανησυχία τους από τις δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου με τις οποίες έκανε λόγο για την ανάγκη περικοπών στον κοινωνικό τομέα και ειδικότερα υπηρεσιών που προσφέρονται από τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων των ΟΤΑ. Οι συνταξιούχοι που συναντήθηκαν με το Μαργαρίτη Πατσιαντά δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους από τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας και οι οποίες μεταδόθηκαν από νωρίς το πρωί από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Αθήνας, καθώς θεωρήθηκαν ως προάγγελος των όσων θα επακολουθήσουν στους ΟΤΑ μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Τα οικονομικά του Δήμου

Τα οικονομικά του νέου Δήμου Βόλου, ανέφερε ο κ. Πατσιαντάς, φαίνεται ότι βρίσκονται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και κινδυνεύουν να γίνουν ακόμα χειρότερα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μειωμένων υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες, αύξησης της φορολογίας, ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, παραπέρα υπερχρέωσης του Δήμου.

Οι βασικές προγραμματικές αρχές μας είναι:

 η διεκδίκηση πόρων από την κεντρική εξουσία και ο συμμετοχικός –προγραμματικός προϋπολογισμός

 η αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου για εξοικονόμηση πόρων και ποιότητας (π.χ. πολλές από τις μελέτες και κατασκευές έργων μπορούν να εκτελούνται από τις τεχνικές υπηρεσίες του.) Η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 Ο εξορθολογισμός των αμοιβών των αιρετών στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων. Η συμμετοχή στα «Δημοτικά» είναι προσφορά και όχι μέσο πλουτισμού . Τέρμα οι αργόσχολοι «σύμβουλοι» και οι παχυλές αμοιβές διάφορων «επιτροπών».

 η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολιτών και όχι τα ξεπουλήματα προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων (π.χ. ΣΔΙΤ).

 η καθιέρωση κοινωνικά δίκαιων τελών προς τους πολίτες (επέκταση ελαφρύνσεων σε ειδικές ομάδες πολιτών, πλήρης απαλλαγή ανέργων).

Η πραγματική οικονομική κατάσταση είναι άγνωστη, ως προς το πόσο πολύ χρεωμένος θα είναι ο Δήμος. Άλλοι συνδυασμοί επικαλούνται το παραπάνω (αν και οι ίδιοι διαχειρίστηκαν και μεγάλωσαν το πρόβλημα) και δεν δεσμεύονται για το τι θα κάνουν, αν για παράδειγμα θα επιβάλλουν πρόσθετη δημοτική φορολογία, αν θα πουλήσουν και τι θα πουλήσουν κ.λ.π.

Οι πολίτες έχουν πολύ πικρή πείρα από τις «εκ των υστέρων απογραφές των οικονομικών» και δεν θα ανεχθούν μέτρα στο όνομα χρέους που θα αποκαλυφθούν μετά τις εκλογές. Όχι σε νέα δημοτική φορολογία, σε χρέη και σπατάλες. Ναι στην πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου