ΤΟΠΙΚΑ

Λουκέτο από χθες στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής

λουκέτο-από-χθες-στο-τεε-ειδικής-αγωγή-489671

Να εκκενωθεί το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής διέταξε χθες η αστυνομία μετά από εντολή της Κοινής Επιτροπής Επικίνδυνων Κτηρίων, αφήνοντας υπόνοιες και για ακαταλληλότητα ολόκληρου του σχολικού συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού Σχολείου. Στο μεταξύ η ΕΛΜΕ κάνει λόγο για πρόχειρη διάγνωση και ζητά από τον Δήμο Ν. Ιωνίας και τον Δήμαρχο προσωπικά να αναλάβει την τεχνική και πολιτική ευθύνη για την κακή συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος.

«Να αναλάβει την ευθύνη τεχνικά και πολιτικά ο Δήμος Ν. Ιωνίας και προσωπικά ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Μαβίδης για την κακή συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν πρέπει να ελέγχουν ό,τι φαίνεται με το μάτι. Δεν διακινδυνεύουμε την υγεία και την ασφάλεια κανενός μαθητή και εκπαιδευτικού», υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης, μετά την απόφαση της Κοινής Επιτροπής Επικίνδυνων Κτηρίων η οποία έκρινε ακατάλληλο το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, άφησε υπόνοιες ακαταλληλότητας για όλο το συγκρότημα και ζήτησε την εκκένωσή του.

Η Κοινή Επιτροπή Επικίνδυνων Κτηρίων, η οποία απαρτίζεται από τρία μέλη της Πολεοδομίας της Νομαρχίας, του Δήμου Βόλου και της Ν. Ιωνίας στο πόρισμά της αναφέρει μεταξύ άλλων πως κακώς τοποθετήθηκε σοβάς σε εμφανές μπετόν και κακώς τοποθετήθηκε σοβάς μεγαλύτερος των 15 χιλιοστών, ενώ σημειώνεται πως πρόκειται για κατασκευαστική κακοτεχνία που έγινε πριν από χρόνια!!!

Παρ’ όλα αυτά δεν παραθέτει τι επισκευές θα υλοποιηθούν και πότε θα ολοκληρωθούν.

Την απόφαση της Επιτροπής για εκκένωση του σχολείου κοινοποίησε στη διεύθυνση του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής η αστυνομία και αμέσως αποχώρησαν οι καθηγητές, μιας και οι μαθητές δεν βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο χώρο του σχολείου.

Το όλο ζήτημα έχει προκαλέσει αναστάτωση στη σχολική κοινότητα, μιας και εφόσον κρίνεται ακατάλληλο το ένα σχολείο, είναι εμφανές πως όλο το συγκρότημα θα έχει πρόβλημα. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, θα πρέπει να βρεθεί σχολείο για να στεγάσει τους μαθητές μέχρι να γίνουν οι εργασίες, προκειμένου ο χώρος συνολικά να είναι ασφαλής.

«Δεν γίνεται μετά από 30 χρόνια να ερχόμαστε τώρα και να λέμε για κατασκευαστικό λάθος», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης.

Τέλος να σημειωθεί πως ο αντινομάρχης κ. Ξηρακιάς και ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Μαβίδης απέστειλαν επιστολή στον ΟΣΚ για να διενεργήσει άμεσο έλεγχο καταλληλότητας του κτηρίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου