ΤΟΠΙΚΑ

Ξεπαγιάζουν 45 μαθητές με σοβαρές παθήσεις!

ξεπαγιάζουν-45-μαθητές-με-σοβαρές-παθήσ-492740

Ξεπάγιασαν αυτές τις ημέρες οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου καθώς από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η παροχή του φυσικού αερίου. Το χρέος της σχολικής επιτροπής ανέρχεται στις 8.650 ευρώ, καθώς τα χρήματα που εισπράττει δεν επαρκούν για την αποπληρωμή των λογαριασμών κι έτσι τα παιδιά έχουν φτάσει σε σημείο να μελανιάζουν από το κρύο.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι 45 μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου το τελευταίο χρονικό διάστημα με την αλλαγή του καιρού, καθώς έχει σταματήσει η παροχή του φυσικού αερίου και οι μαθητές κυριολεκτικά μελανιάζουν από το κρύο που επικρατεί μέσα στο κτήριο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πρόεδρο του Συλλόγου γονέων παιδιών ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας κ. Ράνια Καρανικόλα οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις, ενώ πολλοί από αυτούς είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά καροτσάκια.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν και να ξεπαγιάζουν κυριολεκτικά από το κρύο.

Το φυσικό αέριο έχει διακοπεί από τις 7 Ιουνίου, μιας και η σχολική επιτροπή χρωστάει 8.650 ευρώ στην εταιρία παροχής, ενώ η χρηματοδότηση που λαμβάνει δεν επαρκεί ούτε καν για να καλυφθεί αυτό το ποσό.

«Τα παιδιά φτάνουν σε σημείο να μελανιάζουν από το κρύο, γιατί δεν μπορούν να κινηθούν. Κι επιπλέον χωρίς φυσικό αέριο είναι και το 4ο Γυμνάσιο, το οποίο συστεγάζεται στο ίδιο κτήριο», επεσήμανε η κ. Καρανικόλα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες από το σχολείο για το θέμα είναι ενήμερος και ο Δήμος Ν. Ιωνίας, ενώ μόλις χθες το λογιστήριο απάντησε προς το σχολείο πως δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί το χρέος του φυσικού αερίου. Πάντως το σχολείο είχε προτείνει να καλύπτεται από τον Δήμο Ν. Ιωνίας το κόστος του φυσικού αερίου, το οποίο για τη σχολική επιτροπή είναι δυσβάσταχτο, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Η σχολική επιτροπή για την περσινή χρονιά έλαβε μόλις 2.000 ευρώ, τα οποία εξανεμίστηκαν μιας και οι οφειλές είναι πολλές τόσο προς τις ΔΕΚΟ, όσο και προς βιβλιοπωλεία και άλλους φορείς.

Γονείς, καθηγητές και μαθητές επισημαίνουν πως εάν μέχρι και σήμερα δεν λυθεί το πρόβλημα, τότε θα συνεδριάσουν για να συζητήσουν τους τρόπους που θα κινητοποιηθούν, καθώς η θέρμανση είναι απαραίτητη για το σχολείο και κυρίως του μαθητές.

Το ίδιο όμως πρόβλημα φαίνεται πως θα γίνει ντόμινο και σε άλλα σχολεία, καθώς σύμφωνα με τον κ. Κώστα Λαγό, εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας πολλές είναι οι σχολικές επιτροπές που σε λίγο χρονικό διάστημα δεν θα έχουν καθόλου χρήματα για να πληρώσουν τα αναγκαία για τα σχολεία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου