ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν τα χρήματα για τα σχολεία …

περιμένουν-τα-χρήματα-για-τα-σχολεία-851206

Tελευταία ημερομηνία είναι η ερχόμενη Δευτέρα για να εγκριθούν οι πιστώσεις και να ξεκινήσουν οι εργολαβίες για τις συντηρήσεις στα 55 συνολικά σχολεία που είναι αρμοδιότητας του Δήμου Βόλου. Την προθεσμία αυτή θέτει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διαφορετικά, όπως λένε, τα σχολικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες που έχουν καταγραφεί από τις Σχολικές Επιτροπές, πολλές από τις οποίες είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες.
Οι εκτιμώμενες εργασίες για τις συντηρήσεις στα σχολεία του Βόλου ανέρχονται στις 250.000 ευρώ περίπου. Τα πάντα είναι έτοιμα. Το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του Δημάρχου για την έγκριση της σχετικής πίστωσης, λένε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι και είναι έτοιμες οι εργολαβίες με τις επιμέρους εργασίες που προβλέπονται να γίνουν σε κάθε σχολικό συγκρότημα όπως βαψίματα, υδραυλικά, στέγες κ.ο.κ. Απομένουν, όπως σημειώνουν, μόνον οι υπογραφές στα συμφωνητικά για να ξεκινήσουν οι εργασίες προκειμένου αυτές να έχουν τελειώσει πριν την έναρξη του σχολικού έτους.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μέχρι τώρα έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο στο Δήμο Βόλου μόλις 116.000 ευρώ, με την ελπίδα ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα αποσταλούν και τα υπόλοιπα χρήματα, μέχρι το ποσό που θα δαπανήσει συνολικά ο Δήμος για τις συντηρήσεις, ποσό απολύτως αναγκαίο με δεδομένη τη σημερινή οικονομική στενότητα των ΟΤΑ.
Σημειώνεται πως κάθε χρόνο ο Δήμος Βόλου δαπανά σημαντικά ποσά για τις συντηρήσεις των σχολικών κτηρίων, ποσά που κυμαίνονται κατ΄ έτος από 250.000 – 500.000 ευρώ, με τις οικονομικές ενισχύσεις του Υπουργείου να υπολείπονται σημαντικά σε σχέση με τα χρήματα που διαθέτει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή.
Τέλος σημειώνεται ότι εργασίες συντηρήσεων γίνονται και από συνεργεία του Τμήματος Συντηρήσεων του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου