ΤΟΠΙΚΑ

Αδικαιολόγητη η ακρίβεια στα καύσιμα

αδικαιολόγητη-η-ακρίβεια-στα-καύσιμα-851206

Κεραυνός στα οικογενειακά εισοδήματα η εκτόξευση της τιμής βενζίνης η οποία ξεπέρασε σε ορισμένα πρατήρια και το 1,70 το λίτρο για παράδειγμα στη Σητεία στο 1,71!

Σύμφωνα μάλιστα με το παρατηρητήριο τιμών η απόκλιση φτάνει και τα 36 λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η μέση τιμή πανελλαδικά ήταν 1,10 και φέτος 1,50 δηλαδή αύξηση 40%.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, χθες η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε τουριστικές περιοχές της χώρας ξεπέρασε ακόμα και το 1,7 ευρώ το λίτρο, κάνοντας «εφιάλτη» το γέμισμα του ρεζερβουάρ για τους εκδρομείς του φετινού καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, η τιμή της αμόλυβδης έφτασε τα 1,716 ευρώ στη Σητεία, στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα Χανιά τα 1,699 ευρώ το λίτρο, στην Αμοργό 1,68 ευρώ, τα 1,680 ευρώ στην Κέρκυρα, τα 1,65 ευρώ στην Μυτιλήνη, 1,693 ευρώ το λίτρο στο Ρέθυμνο, 1,679 ευρώ στη Σύρο, 1,660 ευρώ το λίτρο στην Άνδρο και 1,65 ευρώ στη Σαντορίνη, τη Νάξο και τη Σάμο.

Κριτική ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι για τα καύσιμα και τις τιμές στην αγορά ασκεί ο ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης. Κάνει λόγο ακόμη για επικοινωνιακές ασκήσεις της κυβέρνησης.

«Όλοι οι Έλληνες πολίτες, είτε έχουν πάει διακοπές, είτε όχι, βιώνουν το πρόβλημα με τις τιμές της βενζίνης. Τη στιγμή που η Ελλάδα είναι μεταξύ των δύο ακριβότερων χωρών της Ε.Ε. στην αμόλυβδη βενζίνη (ενώ πέρσι ήταν η ένατη φθηνότερη), ο περσινός νόμος για τα καύσιμα δεν εφαρμόζεται. Και αυτό, παρόλο που προβλέπει μεταξύ των άλλων κοστολογικούς ελέγχους σ’ όλα τα στάδια της αγοράς, σφράγιση εγκαταστάσεων σε περίπτωση υποτροπής και χρησιμοποίηση δεξαμενών άλλων εταιριών στα νησιά για καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού. Παράλληλα, για άγνωστους λόγους, το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων δίνει από τον Ιούνιο ελλιπή πληροφόρηση στους πολίτες», υπογραμμίζει ο τομέαρχης της ΝΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου