ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται ο δικαστικός αγώνας εργαζομένων του Δήμου Βόλου για το επίδομα

συνεχίζεται-ο-δικαστικός-αγώνας-εργα-517112

Συνεχίζεται ο δικαστικός αγώνας 80 εργαζομένων του Δήμου Βόλου για το επίδομα των 176 ευρώ, που δεν έλαβαν για τα έτη 2006, 2007 και 2008.

Πρόκειται για εργαζόμενους αορίστου χρόνου οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, στη συνέχεια δικαιώθηκαν, ωστόσο η απόφαση προσβλήθηκε στον Άρειο Πάγο.

Το 2011 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου εξέδωσε τελεσίδικη απόφαση, βάσει της οποίας αναγνωρίστηκε ότι 80 εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου που συνδέονται μαζί του με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ για τα έτη από 2006 έως και 2008.

Κατά της απόφασης, ο Δήμος Βόλου άσκησε αίτηση αναίρεσης. Ορίστηκε δικάσιμος το 2012, πήρε αναβολή για το 2013 και με απόφασή του το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου ανέβαλλε την έκδοση απόφασης μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση. Στη συζήτηση θα παραστεί δικηγόρος του Δήμου Βόλου.

Τη Δευτέρα η δίκη του ταμία από την Αισωνία

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, εκδικάζεται από το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η έφεση που άσκησε πρώην ταμίας του πρώην Δήμου Αισωνίας, ο οποίος καταδικάστηκε για υπεξαίρεση.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, με συνολικό όφελος του κατηγορουμένου και συνολική αξία της ζημίας σε βάρος του Δημοσίου -και εν προκειμένω του Δήμου Βόλου- που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση, και για παράβαση καθήκοντος, καθώς με την ιδιότητα του υπαλλήλου και, ειδικότερα, του δημοτικού ταμία και δημόσιου υπολόγου του πρώην Δήμου Αισωνίας, κατά το χρονικό διάστημα από 4-3-2010 έως 31-12-2010, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση ενός και του ιδίου εγκλήματος, ιδιοποιήθηκε παράνομα και ενσωμάτωσε στην περιουσία του το συνολικό ποσό των 374.671,94 ευρώ, το οποίο κατείχε λόγω της προαναφερόμενης ιδιότητάς του και το οποίο ανήκε στο Δήμο Αισωνίας (ήδη Δήμο Βόλου).

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου