ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για μη αποκομιδή μπαζών στο Νότιο Πήλιο

καταδίκη-για-μη-αποκομιδή-μπαζών-στο-ν-517124

«Καμπάνα» στον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Νικόλαο Φορτούνα, χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση διά παραλείψεως.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κρίθηκε ένοχος, καθώς τον Δεκέμβριο του 2013 δεν μερίμνησε για την αποκομιδή μπαζών από περιοχή στο Τρίκερι, ενώ υπήρχε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, σύμφωνα με την οποία ήταν ο αρμόδιος τόσο για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων, όσο και για τη συντήρηση του δρόμου.

Ο δήμαρχος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι για το θέμα δεν είχε αρμοδιότητα και ότι υπεύθυνοι ήταν οι διάδικοι της υπόθεσης, που αλληλομηνύθηκαν για το γκρέμισμα ενός τοιχίου.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ο μεν δήμος ήταν ο υπεύθυνος και έπρεπε να κάνει αυτή την εργασία, οι δε ιδιώτες έπρεπε να επιβαρυνθούν το κόστος της.

Εναντίον του δημάρχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή και αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα έτος, εφέσιμη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου