ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη Βολιώτη οδηγού που εγκατέλειψε αβοήθητο τραυματία

καταδίκη-βολιώτη-οδηγού-που-εγκατέλε-536723

Παρέσυρε και τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του πεζό και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε. Ποινή φυλάκισης 32 μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 74χρονο Βολιώτη κατηγορούμενο για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και παραβίαση άρθρων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στις 7 το απόγευμα προκάλεσε τροχαίο και στη συνέχεια δεν παρείχε την απαιτούμενη βοήθεια.

Οδηγώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο δεν είδε 33χρονο πεζό, ο οποίος τοποθετούσε κουτί με τρόφιμα στη μοτοσικλέτα του, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει πάνω στο δίκυκλό του τραυματίζοντάς τον.

Ο 33χρονος υπέστη κάκωση γόνατος και θλαστικά τραύματα, ωστόσο ο 74χρονος δεν σταμάτησε να τον βοηθήσει ούτε και ειδοποίησε την αστυνομική αρχή ως όφειλε.

Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης είχε προκύψει ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε όλες αυτές τις πράξεις, καθώς οδηγούσε έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, και συγκεκριμένα 0,80mg/l εκπνεόμενου αέρα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο. Να επισημανθεί ότι ο 74χρονος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου