ΤΟΠΙΚΑ

Καταστηματάρχης έπεσε θύμα αβλεψίας των… αρμοδίων υπηρεσιών

καταστηματάρχης-έπεσε-θύμα-αβλεψίας-522273

Εχει μορφή πεζοδρόμου, στα χαρτιά όμως εξακολουθεί να αποτυπώνεται ως δρόμος… Ο λόγος για το τμήμα της οδού Αντωνοπούλου από την Αργοναυτών έως την Ιάσονος, που παρουσιάζεται ως δρόμος στα χαρτιά.

Η Αντωνοπούλου μετατράπηκε σε πεζόδρομο με την πλακόστρωσή της στο πλαίσιο του, προ δεκαετίας και πλέον, έργου αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου του Βόλου.

Φαίνεται όμως ότι κανείς δεν φρόντισε να αλλάξει, και στα χαρτιά η μορφή του συγκεκριμένου τμήματος που έμεινε να αποτυπώνεται ως δρόμος.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, η αβλεψία του μη χαρακτηρισμού του τμήματος ως πεζοδρόμου, αποκαλύφθηκε, όταν καταστηματάρχης που βρίσκεται στην περιοχή και ανέπτυξε τραπεζοκαθίσματα επί του πεζοδρόμου, δέχθηκε μετά από έλεγχο της δημοτικής αστυνομίας πρόστιμο για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πάνω στο δρόμο!

«Το ανακαλύψαμε τυχαία. Τόσα χρόνια το τμήμα ήταν χαρακτηρισμένο δρόμος αντί για πεζόδρομος και την πλήρωναν τα μαγαζιά στα οποία επιβάλλονταν πρόστιμα», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπου ήρθε προς έγκριση η αλλαγή του χαρακτηρισμού του επίμαχου τμήματος της Αντωνοπούλου, από δρόμο σε πεζόδρομο. «Αποκαθιστούμε μια αδικία», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Απομακρύνεται ξύλινη κατασκευή

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η απομάκρυνση της ξύλινης κατασκευής που αποτελεί παρτέρι, στο μέσο του πεζοδρόμου της Γκλαβάνη από Αργοναυτών έως Ιάσονος.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταυρίδης αυτό γίνεται μετά από αίτημα του επιχειρηματία που, προκειμένου να εφαρμόσει τους όρους της Κανονιστικής για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πρόσοψη του μαγαζιού του, και όχι στο μέσο του πεζοδρόμου, θα πρέπει να απομακρυνθεί η κατασκευή. Σημείωσε δε ότι ο φοίνικας που υπάρχει στο παρτέρι θα φυτευτεί σε διπλανό.

Την ένστασή του εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης, Νίκος Στόικος, ο οποίος υποστήριξε ότι «βαφτίστηκε κατασκευή ένας μικρός χώρος πρασίνου ο οποίος καταργείται». «Μετά από αυτό το αίτημα θα ακολουθήσουν κι άλλα. Και θα γεμίσουμε τραπεζοκαθίσματα, ενώ θα στερήσουμε χώρους πρασίνου στο τμήμα μεταξύ του παραλιακού μετώπου και της Ιάσονος», σχολίασε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου