ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας από επαγγελματία του Βόλου

κραυγή-αγωνίας-από-επαγγελματία-του-β-573506

Καλείται να εκδώσει νέα άδεια για τις νόμιμα αδειοδοτημένες επιχειρήσεις της, επειδή επικοινωνούν με εσωτερικές πόρτες

Σε μία απίστευτη ιστορία έχει εμπλακεί επαγγελματίας στην περιοχή Ρουμπέικα στο Βόλο. Λειτουργεί τρεις επιχειρήσεις, οπωροπαντοπωλείο, πρατήριο άρτου και πρατήριο γάλακτος και ζαχαροπλαστικής, για κάθε μία εκ των οποίων διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας. Όμως ύστερα από καταγγελία και αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η επαγγελματίας καλείται να εκδώσει νέα ενιαία άδεια και για τις τρεις επιχειρήσεις, επειδή τα κτήρια στα οποία στεγάζεται κάθε επιχείρηση επικοινωνούν με εσωτερική πόρτα μεταξύ τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Για να βγάλω νέα άδεια, χρειάζομαι 800 ευρώ. Κι εγώ έχω πενταμελή οικογένεια να θρέψω», η κραυγή αγωνίας της επαγγελματία στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η εισήγηση ήταν για ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεών της, όχι όμως επειδή διαπιστώθηκε κάποια παράβαση…

Όπως εξήγησε η επαγγελματίας στα μέλη της επιτροπής, η ίδια έχει νοικιάσει τρεις διαφορετικούς χώρους για να στεγάσει τις επιχειρήσεις της που έχουν αδειοδοτηθεί νόμιμα. Μία αφορά σε πρατήριο άρτου, μία σε πρατήριο γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής και μία οπωροπαντοπωλείου. Για τις τρεις επιχειρήσεις οι άδειες έχουν εκδοθεί αντίστοιχα από τη Διεύθυνση Εμπορίου της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας και την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν η ίδια νοίκιασε τα μαγαζιά, αυτά επικοινωνούσαν μεταξύ τους με εσωτερική πόρτα. «Δεν έχω ανοίξει εγώ κάποια πόρτα. Δεν έχω υποπέσει σε πολεοδομική παράβαση. Εκτός από τις εξωτερικές πόρτες υπάρχει και η εσωτερική, όπως φαίνεται και στα σχέδια από το 1957, οπότε και χρονολογείται το κτήριο» ανέφερε η επαγγελματίας προσκομίζοντας μάλιστα φάκελο με τα στοιχεία των καταστημάτων της.

Υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Βόλου, επιβεβαίωσαν ότι δεν έχει καταγραφεί παράβαση, τόνισαν ωστόσο ότι σύμφωνα με την έκθεση του Υγειονομικού, και με βάση τη νομοθεσία, είτε θα πρέπει να εκδώσει μία ενιαία νέα άδεια είτε να κλείσει την εσωτερική πόρτα.

«Οι υπηρεσίες που εξέδιδαν τις άδειες δεν ήξεραν για την πόρτα;», αντέδρασε το μέλος της επιτροπής Χρήστος Στεφόπουλος, μπροστά στην ταλαιπωρία και τα έξοδα στα οποία υποχρεώνεται η επαγγελματίας.

Η ίδια πάντως, μην έχοντας άλλη εναλλακτική, αποφάσισε να ζητήσει αναβολή από την επιτροπή, και να ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης νέας ενιαίας άδειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου